Ødegaard involvert i alle Norges sjanser

Traff på 24 av 29 pasninger – tapte 8 av 13 dueller

STAVANGER (VG) (Norge – Emiratene 0-0) 15 år gamle Martin Ødegaard fikk spille hele kampen for Norge i debuten. Slik spilte tidenes yngste spiller på landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Strømsgodset-spilleren, som følges tett av en rekke storklubber i Europa, fikk noe overraskende sjansen fra start av landslagssjef Per-Mathias Høgmo (54).

Mot Emiratene var Ødegaard involvert i alle de fire store sjansene det norske landslaget skapte.

VG Live:Slik var Norge - Emiratene

- Jeg synes jeg gjør en helt OK kamp og kommer greit ut av det, sier Martin Ødegaard til VG etter debuten.

Utenfor Norges garderobe på Viking stadion ventet et samlet pressekorps, inkludert fransk TV, på unggutten. Han innrømmer at det kan bli litt mye oppmerksomhet rundt hans egen person.

- Ja, det er klart at det har blitt mye i det siste. Det er ikke noe som går inn på meg. Jeg tenker ikke noe på det, sier Ødegaard.

Som landslagets beste spiller mot Emiratene, har midtbanespilleren gjort seg til en het kandidat i Høgmos tropp mot England og Italia i begynnelsen av september. Der skal fortsatt fem-seks spilleres tas ut.

- Jeg synes jeg gjorde en grei kamp. Per-Mathias får ta ut de han mener er best, sier Ødegaard.

Norges farligste

Først spilte han opp Martin Linnes og Mohamed Elyounoussi. Deretter fikk han selv muligheten foran målet til Emiratene, men traff ikke ballen skikkelig og spolerte sjansen. Til slutt regisserte han en glimrende norsk overgang som endte i et mislykket skudd fra Fredrik Gulbrandsen.

Tidligere landslagsspiller, nåværende Viking-direktør, Arne Larsen Økland, oppsummert omgangen til Ødegaard greit i pausen.

- Det er tydelig at han er en talentfull spiller, men du ser også at han er 15 år i duellene. Styrken der vil komme etter hvert, sa Økland.

Pasningssikker

Ti minutter etter hvilen vant lille Ødegaard også en hodeduell (!) og nikket gjennom Elyounoussi. Elyounoussi traff ikke skikkelig på en volley og Emiratenes keeper Ali Khaseif reddet.

Hverken Ødegaard eller Norge hadde særlig mye mer å bidra med resten av omgangen, som ble en kjedelig avslutning på kampen.

VG fulgte hver involvering Martin Ødegaard hadde i møtet med Emiratene. Her er alle detaljene:

Skudd

På mål: 1

Utenfor: 1

Totalt: 2

Pasninger

Korte vellykkede: 23

Korte mislykkede: 4

Nøkkelpasninger: 1

Lange vellykkede: 0

Lange mislykkede: 0

Innlegg vellykkede: 0

Innlegg mislykkede: 1

Totalt: 29

Hjørnespark

Vellykkede: 2

Mislykkede: 2

Totalt: 4

Driblinger

Vellykkede: 2

Mislykkede: 6

Totalt: 8

Dueller

Vunnet: 5

Tapte: 8

Totalt: 13

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder