BLE KASTET UT: Carmen på 85 år tok til tårene da politiet kom for å flytte henne ut av leiligheten hvor hun har bodd store deler av sitt liv. Foto:Andres Kudacki,Ap

La Liga-klubb reddet Carmen (85) fra å bli hjemløs85 år gamle Carmen ble kastet på gaten etter at hun hjalp sin arbeidsløse sønn med et lån. Da rykket La Liga-klubben Rayo Vallecano inn for å hjelpe.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Tusen takk. Jeg håper Gud gjengjelder denne fine gesten som dere absolutt ikke hadde behøvd å gjøre. Lenge leve Rayo, sier Carmen ifølge den spanske avisen Marca, gjengitt av Aftonbladet.

Historien om den 85 år gamle damen skapte opprør i Spania fredag. Etter å ha bodd i samme leilighet i over 50 år, kom politiet på døren for å kaste henne ut.

Hun greide ikke lenger å betale husleien.

Vakte oppsikt

Årsaken var at hun hadde stilt som kausjonist på sønnens huslån. Han mistet nylig jobben, og uten penger til å betale inn på lånet gikk Carmens leilighet ut på tvangssalg.

Det likte innbyggerne i Madrid dårlig - da den gamle damen ble ført gråtende vekk fra hjemstedet i bydelen Vallecas, svarte mange med å demonstrere i gatene utenfor. Opprørspoliti måtte rykke inn for å roe gemyttene.

Historien om Carmen satte sinner i kok også hos La Liga-klubben Rayo Vallecano, som har tilhold like i nærheten. Trener Paco Jemez var en av dem som reagerte sterkt på det som skjedde.

- Vi kan ikke bare stå på siden og se på dette. Vi skal gjøre alt vi kan for at hun skal få et hjem hvor hun kan leve med verdighet, og vise henne at hun ikke er alene. Det gjelder ikke bare meg, men alle lederne i klubben og spillergruppen, sier manageren.

Viste sin støtte

Resultatet av Rayo Vallecanos engasjement ble at klubben lovte å kjøpe en ny leilighet til Carmen. I tillegg har de tatt på seg å sørge for at hun skal få leve i verdighet resten av livet.

- Jeg er stolt over at vi kan hjelpe henne. Vi skulle gjerne ha hjulpet flere, men det er ikke alltid mulig. Dette var et spesielt tilfelle, sier trener Jemez.

Rayo Vallecano spilte hjemmekamp mot Celta Vigo i går, en kamp de vant knepent 1-0 etter scoring av Alberto Bueno. Under kampen valgte mange av supporterne å vise fram bannere hvor de ga sin sympati til 85 år gamle Carmen.

- Carmen er en lokal innbygger, og klubben kan ikke vende henne ryggen. Men vi er klare over at det som skjedde med henne, kan skje hvem som helst. Alle må gjøre det de kan for å hjelpe til, sier Jemez.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder