Tidenes eldste: Frode Johnsen har blitt hyllet for sin store sesong. Nå er han kronet som den eldste toppscoreren i de tredve beste nasjonene i Europa - noensinne! Foto: Scanpix
Tidenes eldste: Frode Johnsen har blitt hyllet for sin store sesong. Nå er han kronet som den eldste toppscoreren i de tredve beste nasjonene i Europa - noensinne! Foto: Scanpix

Europas eldste toppscorer noensinne

Johnsen tidenes eldste toppscorer i topp 30-nasjonene i Europa

FOTBALL

Hønefoss flere ganger på kvalifiseringsplass -senket av Johnsen

SKIEN (VG) (Odd - Hønefoss 3-2) Frode Johnsen (39) senket Hønefoss og rekorden som Europas eldste toppscorer gjennom tidene.

Publisert: Oppdatert: 23.02.16 13:39

For etter at Johnsen avsluttet sesongen med sitt 16. mål for året, som også senket alt håp for Hønefoss, var han blitt toppscorer i Norge for tredje gang på 2000-tallet.

Tidligere har han vært toppscorer to ganger i Rosenborg. Men nå ble han Odds første toppscorer i Norge siden Per Jacobsen i 1953!

- Fantastisk gøy

- Det var fantastisk gøy å avslutte sesongen på denne måten. Å bli toppscorer er utrolig moro, sier en smørblid Frode Johnsen til VG.

Og han har også selv lagt merke til at han kunne bli Europas eldste toppscorer noensinne.

- Det sier vel egentlig at jeg burde legge opp, ler Johnsen.

- Men det er klart at det er en prestasjon og en jeg er veldig stolt over.

Stolt trener

Også Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var stolt etterpå etter sjuendeplass og ha toppscoreren.

- Vi er veldig glade på hans vegne. Han spiller i et system som passer ham godt og gutten er flink til å ta vare på seg selv, sier Dag-Eilev Fagermo til VG.

Men der kampen ble en opptur for Johnsen ble det også en enorm nedtur for Hønefoss.

Hønefoss langt nede

For snakk om opp- og nedtur! Det ene øyeblikket var Hønefoss på kvalifiseringsplass, det neste klare for nedrykk. En berg- og dalbane av en fotballkveld er over og det er altså Hønefoss som står igjen på perrongen.

- Det er fryktelig trist. Nå er vi langt nede alle sammen, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud.

- Det har vært mange minutter med fotball i år og de siste 15 er ikke noe viktigere enn de andre. Men så surt det er når vi er så nærme, fortsetter han.

Gjestene var best i åpningsminuttene på Skagerak Arena og allerede etter åtte minutter sendte Tor Øyvind Hovda Hønefoss i ledelsen med et skudd fra rundt 20 meter.

Bra trykk i skuddet, men Odds sisteskanse Sondre Rossbach kunne fint gjort det bedre.

Odd-dominans

Resten av omgangen dreide seg stort sett om Odd, anført av Ole Jørgen Halvorsen på høyresiden.

Men det var fra venstre utligningen kom, da Steve Clark bokset hjørnesparket til Fredrik Oldrup Jensen i eget nett. Ikke akkurat dét Hønefoss trengte.

Jubelscener

Det eksploderte i Hønefoss-leiren da Alexander Mathisen fullførte et av sine mange løp og satte iskaldt inn 1-2. Hvordan han kunne stå så alene på bakerste stolpe, kan bare Lars-Kristian Eriksen og resten av Odd-forsvaret vite.

Dessverre for gjestene, ble minuttene som fulgte grusomme.

- Det som har skjedd har skjedd. Vi spilte en god kamp, i dag, men det holdt ikke. Det er skuffende og dumt, sier Hønefoss-spiller Riku Riski.

Så snudde alt

Hønefoss, som lenge lå an til å havne på kvalifisering, ble utrolig hardt straffet. Først ved en flott Herolind Shala-scoring, så dukket selvfølgelig Frode Johnsen opp og sikret Odd tre poeng, seg selv toppscorertittelen og Hønefoss 1. divisjonskontrakt.

Her kan du lese mer om