"PER-MESSIAS": Per-Mahias Høgmo (53) har gjort sakene sine særdeles godt i svenske Djurgården. I går tok han ny skalp med seier over serieleder Malmö FF på bortebane. Nå ønsker klubben Høgmos tjenester i tre år til. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / VG

"PER-MESSIAS": Per-Mahias Høgmo (53) har gjort sakene sine særdeles godt i svenske Djurgården. I går tok han ny skalp med seier over serieleder Malmö FF på bortebane. Nå ønsker klubben Høgmos tjenester i tre år til. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / VG

Djurgården vil beholde landslagsaktuelle Høgmo

Per-Mathias Høgmo (53) har fått tilbud om en treårskontrakt av Djurgården.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den norske treneren nyter for tiden stor suksess i den svenske eliteserien, og er samtidig en av de heteste kandidatene til å ta over Norges landslag etter Egil Olsen.

I går fortsatte Høgmo ferden oppover tabellen med hovedstadsklubben. På bortebane overrasket hans Djurgården stort med å slå serieleder Malmö FF, mens fansen ropte «Vi vil Høgmo skal bli, vi vil Høgmo skal bli».

Det vil tydeligvis de rådende kreftene i klubben også. De er så fornøyde med Høgmos innsats at de ønsker å gi ham en treårskontrakt, skriver Aftonbladet .

Høgmo og klubben er nå i forhandlinger om fremtiden.

- Når man innleder forhandlinger og begge partene er positive, er vi optimister, sier sportssjef Anders Grönhagen til Aftonbladet.

53-åringen har fått frist ut september på å bestemme seg for om han vil signere eller ikke.

- Tror han blir værende

Per-Mathias Høgmo har løftet Djurgården fra bunnen til midt på tabellen etter han tok over roret hos den svenske storklubben.

Det kan stikke kjepper i hjulene for Norges Fotballforbund, som har Høgmo høyt opp på listen over potensielle arvtakere til jobben som den nye landslagstreneren for Norge.

Grönhagen er sterk i troen på at Høgmo ønsker å bli værende i den svenske hovedstadsklubben.

- Vi merker at han har fått følelser for klubben. Han kjenner at vi har noe på gang og at vi kan ha et enda mer slagkraftig mannskap neste sesong, sier Grönhagen.

Røper at dialogen er god

På spørsmål om han ønsker å bli værende i Djurgården, svarer Høgmo følgende:

- Det vet vi ikke ennå. Jeg har en god dialog med Djurgården.

Høgmo kan ikke kommentere om han er blitt kontaktet av Norges Fotballforbund i forbindelse med det nye kontraktstilbudet.

ORDKNAPP: Fotballpresident Yngve Hallén er taus om Høgmos kontraktstilbud fra Djurgården. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Taus om Høgmo

Når VG ringer generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, gir han straks røret videre til fotballpresident Yngve Hallén.

- Hvis Høgmo takker ja til kontraktstilbudet fra Djurgården, hvordan er sjansene hans for å bli ny landslagstrener da?

- Vi har hele tiden nektet å gå inn på navn og ønsker ikke å kommentere dette, sier fotballpresidenten.

- Har fotballforbundet vært i kontakt med Høgmo etter kontraktstilbudet?

- Det ønsker jeg heller ikke å kommentere, er svaret fra Hallén.

Høgmo uaktuell?

Hvis Høgmo takker ja til tilbudet fra den svenske klubben, kan det fort bli dyrt for fotballforbundet å kjøpe ham ut av kontrakten.

- Er han uaktuell til landslagstrenerjobben hvis han takker ja til tilbudet?

- Det kommenterer jeg ikke.

- Høgmo må bestemme seg i løpet av september om han takker ja til kontraktstilbudet fra Djurgården. Fremskynder dette NFFs arbeid med å skaffe ny landslagstrener?

- Vi har en tidsplan vi forholder oss til og den kjenner de aktuelle kandidatene til, sier Hallén.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder