I RETTEN: Morgan Andersen i Oslo tingrett 13. august. Andersen krever erstatning fra Aftenposten. Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix

Morgan Andersen anmelder politiet i Østfold

Tidligere Fredrikstad-direktør Morgan Andersen anmelder Østfold politidistrikt for å ha utlevert etterforskningsdokumentene i den såkalte Piiroja-saken til Aftenposten.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Andersens Advokat, Rune Gaustad, bekrefter overfor NRK at de onsdag sender anmeldelsen direkte til politiets spesialenheten for politisaker.

- I forbindelse med erstatningssaken som Morgan Andersen anla mot Aftenposten, ble samtlige dokumenter i den såkalte Piiroja-saken utlevert til Aftenposten på et tidspunkt lenge før saken var brakt inn for domstolene, forklarer Gaustad.

Advokat Gaustad mener at politiet ikke hadde anledning til å utlevere disse dokumentene.

- I den aktuelle Piiroja-saken er det et betydelig antall siktede personer, og disse dokumentene er det ikke anledning for politiet å utlevere uten at det er forelagt for dommer i en sak.

LES OGSÅ: Politiet varsler flere tiltaler i Piiroja-saken

Advokaten sier til NRK at de kan dokumentere at dokumentene har blitt utlevert av politiadvokaten. Det mener han er et brudd på taushetsplikten.

- Denne saken ønsker vi ikke å kommentere nå, sier politimester Beate Gangås i Østfold politidistrikt til VG.

Morgan Andersen har også saksøkt Aftenposten AS for drøyt 3,5 millioner kroner i forbindelse med en artikkel skrevet i kjølvannet av den såkalte Piiroja-saken.

NTB/VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder