ÅPNER LOMMEBOKA: Bjørn Rune Gjelsten (t.v.) og Kjell Inge Røkke spytter inn 125 millioner kroner i Molde Fotball. Foto: Scanpix

Molde får 125 millioner av Røkke og Gjelsten

OSLO/MOLDE (VG) Ole Gunnar Solskjær er borte, men Molde får 125 millioner i en såkalt nyttårsgave av Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

Artikkelen er over seks år gammel

Av Wegard Bakkehaug og Hugo Tingvoll

Det opplyste styreleder i Molde Fotball AS, Leif Arne Langøy, på en pressekonferanse på Aker stadion torsdag kun timer etter at Ole Gunnar Solskjær ble presentert som ny Cardiff-sjef.

- Det er med stor glede jeg kan fortelle at vi har fått en nyttårsgave på 125 millioner kroner. Den gaven er gitt av familiene Røkke og Gjelsten, sier Langøy.

Legger kunstgress

Pengegaven skal brukes til investeringer på Aker stadion, der man allerede er i gang med å legge kunstgress, treningsfeltet på Lubbenes og drift av klubben de neste tre årene.

Røkkes selskap TRG bidrar med mellom 90 og 100 millioner. Familien Gjelsten spytter inn resten. Det betyr at den styrtrike duoen nok en gang går tungt inn økonomisk i sitt elskede Molde FK.

- Målet er at klubben skal ha en forutsigbarhet de neste tre årene og jobbe videre mot å bli økonomisk uavhengige. I 2002 dekket Aker 75 prosent av budsjettet. I 2012 og 2013 dekker eierne 15 prosent, sier Langøy.

Artikkelen fortsetter under bildet!

GLADE: Tarje Nordstrand Jacobsen (fra venstre), Leif Arne Langøy og Øystein Neerland. Foto: Hugo Tingvoll

TRG tilfører stiftelsen Molde Fotball, som eier to tredjedeler av Molde Fotball AS, 55 millioner til driftsstøtte og investeringer. Gjelstens midler overføres til Molde Fotball AS. Samtidig går Røkke og Gjelsten ut av styret i det samme selskapet.

Har brukt 300 mill.

Duoen de siste 20 årene bygget en stadion til 230 millioner, som nå er gjeldfri, og spyttet inn voldsomme summer i fotballklubben. Aker har siden 1999 brukt rundt 300 millioner på Molde Fotball.

- Vi er i en fantastisk heldig posisjon, og er utrolig takknemlige for familiene Røkke og Gjelstens raushet. Vi er meget optimistiske med tanke på fremtiden, sier administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Heller ikke styreleder Øystein Neerland ser mørkt på fortsettelsen selv om Solskjær nå forsvinner til Wales.

- Vi står stødigere enn noengang og er klare for å ta nye steg. Dette kom ikke veldig overraskende på oss. Vi har forberedt oss på denne utgangen, sier Neerland.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder