Kommentar

Et normalt «mesterfall»

Av Knut Espen Svegaarden (kommentar)

DYSTRE UTSIKTER: En ny tøff utfordring venter Molde og trener Tor Ole Skullerud (i mørk dress) mot Rosenborg i dag. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

Tittelforsvarer Molde ser ut til å følge en spesiell norsk tradisjon: De går fra gull og heder til middelmådighet på null komma niks.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Artikkelen er over fire år gammel

Med et – nå – forventet tap på Lerkendal søndag, er Molde 14 poeng bak serieleder Rosenborg etter 14 kamper. Du skal ikke være veldig skarp i hoderegning for å finne ut at RBK da har tatt et poeng mer enn Molde, i snitt pr kamp.

Og en slik ledelse, med halve sesongen igjen å spille, den taper ikke et lag i medgang. Spesielt ikke hvis de heter Rosenborg, som ikke har gitt fra seg en serieledelse etter 13 serierunder på de siste 30 sesongene.

VG Live:Følg Rosenborg - Molde 18.00

Men å være tittelforsvarer i Norge, det er omtrent det samme som en mislykket sesong. Her er de verste synderne, i det som i norsk fotball oftest fortoner seg som et mareritt: Forsvare tittelen.

«Verstingene» er Viking fra 1992 og Molde fra 2013 – som lå henholdsvis 19 og 18 poeng bak lederen etter 13 kamper.

FOTBALLJOURNALIST: Knut Espen Svegaarden i VG. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Stabæk i 2009, Rosenborg i 2005, Lillestrøm i 1990 og Lillestrøm i 1987, var alle 12 poeng bak etter 13 serierunder året etter de ble mestre. Vålerenga dummet seg ut både i 1985 og 2006, Brann i 2008, Moss i 1988, Strømsgodset i 2014, for å nevne noen.

Les også:Eggen tror Molde taper på «kunstgress-tabben»

Fellesnevneren er metthet, salg av 1-3 gode spillere, motivasjonsproblemer, og selvsagt de andres lyst til å slå en regjerende mester.

Hva har skjedd med Molde i år? Laget, som skulle benytte sjansen til å øke forspranget ytterligere til konkurrentene, har tatt ni færre poeng enn på samme tid i fjor. Spillet sitter ikke, selvtilliten er som blåst bort fra Tor Ole Skulleruds mannskap, enda laget er ganske identisk med fjoråret.

Vel har Rosenborg løftet seg, men for meg er det mer Molde som har skuffet. Grunnene er nok sammensatte, men som under Ole Gunnar Solskjær i 2013, ser Molde ut til å være fornøyde, akkurat da klubben burde ta enda et steg videre.

Det var også planen.

Men den planen kan kastes. Nå handler det mest om å redde noe av æren, og kjempe om andreplassen bak det som virker som et suverent Rosenborg.

Mer om

  1. Molde FK
  2. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. RBK har kniven på strupen i Molde: – Blir ikke seriegull med tap

  2. Haugesund har aldri vært bedre: – Det er en spennende tid

  3. Fredrik Gulbrandsen solgt til østerriksk fotball

  4. Molde misbrukte medaljemulighet: – Jeg orker ikke å se på tabellen i kveld

  5. Fagermo tviler på Molde-gull

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder