TUNGE TIDER: Liverpools manager Brendan Rodgers instruerer kaptein Steven Gerrard under oppgjøret mot Sunderland tidligere i desember. Kampen endte 0-0 på Anfield. Foto:Paul Ellis,AFP

Nå er Rodgers' Liverpool verre enn United under Moyes

Ingen Liverpool-spillere har vært i nærheten av å ta opp arven etter Luis Suárez denne sesongen. Nå ligger Brendan Rodgers' menn dårligere an enn Manchester United gjorde under David Moyes i fjor.

  • Hanne Skjellum Mueller
Publisert:

I mars var det Liverpool som dro seirende hjem fra Old Trafford, med 3-0 i sekken. I går slo Manchester United tilbake med det samme resultatet etter dødelig effektivitet og imponerende keeperspill.

Bare 21 poeng er det blitt for Liverpool på de første 16 kampene denne sesongen - og en skuffende 10. plass. Det er fire poeng færre enn - og to plasser under - det Manchester United tok under ledelse av David Moyes i fjor. Og det er jo kjent hva som skjedde med både skotten og klubben forrige sesong...

- Vi hadde store utskiftninger i sommer og det har tatt tid for oss å finne tilbake til formen. Vi gjorde nok til å vinne denne kampen, men det oppsummerer på mange måter sesongen vår. Vi er ikke effektive nok, oppsummerte Liverpool-manager Brendan Rodgers etter tapet søndag.

Fra «SAS» til «SOS»

Det er vanskelig å si at han tar feil. Med Daniel Sturridge skadet og Luis Suárez borte, har laget slitt med å finne nettmaskene. Til sammen scoret de 52 ligamål i fjor. Urugauyaneren noterte seg 31 mål bare i Premier League. I tillegg hadde han 12 målgivende pasninger på de 33 kampene han spilte.

Suárez hadde scoret 17 mål etter den 16. serierunden i fjor. Det etter at han hadde vært utestengt de fem første kampene. Sturridge sto med ni nettkjenninger.

Ingen er i nærheten av å kunne komme opp i slike tall denne sesongen. Toppscorer for Liverpool er kaptein Steven Gerrard, med totalt fem mål i alle kamper. I Premier League har 34-åringen scoret tre og hatt en assist.

Unggutten Raheem Sterling, som bommet på flere kjempesjanser mot Manchester United, har scoret tre ganger og lagt til rette for tre mål på de 16 første kampene. Mens Jordan Henderson står med to mål og tre målgivende. Og Mario Balotelli har hverken scoret eller bidratt med noen assists i ligaen. Flest skudd derimot, det har han. Med 30 forsøk på de 10 kampene han har fått spille, ifølge klubbens hjemmeside. Heller ikke de andre nykommerne har kunnet redde laget så langt denne sesongen.

I fjor fikk Sturridge og Suárez kallenavnet «SAS». I det siste har et nytt uttrykk om Liverpools angripere florert i media og på Twitter: «SOS». Altså nødsignalet.

Saken fortsetter under bildet.

I FJOR OG I ÅR: Forrige sesong scoret Daniel Sturridge og Luis Suárez hele 52 mål til sammen. I år sliter Liverpool og Raheem Sterling med å finne nettmaskene. Foto:AFP/AP,

20 færre scoringer

For Liverpool har scoret fattige 19 mål - og sluppet inn 22 - denne sesongen. I fjor hadde de satt ballen i nettet hele 39 ganger på samme tidspunkt. Målforskjellen var på + 21.

- Suárez og Sturridge scoret halvpartene av alle Liverpools mål forrige så sesong, så mye ligger jo der. Det var også måten de bevegde seg på og jobbet offensivt. Å miste begge vil ha stor innvirkning på hvordan resten av laget spiller, mener TV 2-kommentator Kasper Wikestad, som også ser et annet tydelig problem hos klubben.

- Jeg synes Rodgers har vist at han sliter med å få skikkelig tak på å rotere med laget. Han hadde det samme problemet i sin første sesong, da Liverpool spilte i Europa League. I de periodene det var mange kamper, var de dårligere. I fjor kunne han bruke det samme laget mye, mens i år er de tilbake til å rotere. Jeg synes det ser ut som han behersker det dårligere, sier Wikestad til VG.

- Bør få mer tid

Etter å ha handlet for godt over én milliard denne sommeren, er det flere som peker på at Rodgers bør gå. men mange mener også at nettopp han er mannen som kan snu det igjen for Liverpool. Deriblant tidligere spiller og Sky Sports-ekspert, Jamie Carragher.

- Døm laget og Brendan Rodgers etter sesongen, for det han gjorde forrige sesongen er nok til å la ham bli værende til det. Men det må bli bedre og de må luke vekk de personlige feilene, understreker han overfor kanalen.

Wikestad tror heller ikke å sparke Rodgers er løsningen ennå.

- Jeg tror alle venter på at Sturridge kommer tilbake. Også bør de kanskje prøve å hente Divock Origi tilbake fra lån. De må bruke overgangsvinduet, selv om det er vanskeligere i januar og Rodgers allerede har brukt veldig mye penger på spillere som ikke har slått til, sier Premier League-kommentatoren.

Byttet keeper

Manageren valgte å vrake keeper Simon Mignolet til fordel for Brad Jones mot Manchester United. Det kan han komme til å fortsette med. Og onsdag møter Liverpool Bornemouth i ligacupens kvartfinale.

- Jeg sa til Simon at det er snakk om en periode på ubestemt tid. Han har spilt mange kamper, og i mitt første år gjorde Brad det veldig bra. Det er sånt som kan skje med en keeper. Man tar dem ut av laget for å gi dem tid til å reflektere, sier Rodgers ifølge ESPN.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder