TROR PÅ ØDEGAARD: Sportsdirektør Emilio Butragueño sammen med Martin Ødegaard da sistnevnte ble presentert som Real Madrid-spiller.

TROR PÅ ØDEGAARD: Sportsdirektør Emilio Butragueño sammen med Martin Ødegaard da sistnevnte ble presentert som Real Madrid-spiller. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Real-direktør til VG: Martin Ødegaard skal vokse i Real Madrid

MONACO (VG) Sportsdirektør Emilio Butragueño gjør det klart overfor VG at Martin Ødegaard (16) skal utvikle seg i Real Madrid.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I dag kom nyheten om at nordmannen er plassert underCastillas (B-laget) på hjemmesiden til Real Madrid.

I forbindelse med Champions League-trekningen kommenterte Butragueno Real Madrids motstandere og muligheter. Pressesjefen sier først nei når VG begynner å spørre om hvilke planer de har for Martin Ødegaard denne sesongen, men Emilio Butragueño tar selv initiativet til å uttale seg om klubbens norske vidunderbarn.

Les også:Hvem skal sende La Liga neste sesong? Se hva TV-kanalene svarer

– Han er en veldig talentfull spiller. Vi er overbevist om at han kommer til å bli en fantastisk spiller, sier Butragueno, som var den som presenterte Ødegaard som Real Madrid-spiller i januar.

Imponert Benitez

SKRYTER AV ØDEGAARD: Rafael Benitez (til høyre) valgte å ta Martin Ødegaard rett etter pause i oppvisningskampen mot Vålerenga 9. august. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

– Han er ung. Alt vil kan gjøre er å få han tok til å vokse og utvikle sitt voldsomme talent.

– Og det skal skje i Real Madrid?

– Ja, svarer Emilio Butragueño og rusler videre til neste intervju på sin vei gjennom rekken av mikrofoner i Grimaldi Forum i Monaco.

Sist helg spilte Martin Ødegaard for B-laget Castilla i sesongåpningen i Segunda Division B mot Ebro.

Da Real Madrid var på treningsleir i Australia i sommer svarte trener Rafael Benitez slik på VGs spørsmål om 16-åringens utvikling:

– Jeg er imponert over ham. Teknisk er han veldig god. Også fysisk er han en spiller som tar vare på seg selv og trener godt. Han har løpskraft, evner og også stamina. Han er et veldig godt prospekt, og en god spiller.

Champions League-troppen

– Spørsmålet er om han er for ung nå. Det er det vi må avgjøre. Nå skal han trene med oss. Så bestemmer vi oss etter disse ukene. Jeg vil se ham i en posisjon der han trives, gjør det bra og kan få noen kamper. Jeg er veldig fornøyd med ham.

Uttalelsene til Emilio Butragueño og Benitez samsvarer altså sterkt. Ledelsen i Real Madrid har tydeligvis stor tro på Martin Ødegaard, men de mener at han foreløpig er for ung til å kunne gjøre en innsats på klubbens A-lag. Likevel kan det nok bli enkelte innhopp. Ødegaard debuterte for Real Madrids A-lag mot Getafe den 23. mai.

I løpet av ei drøy uke skal troppene til Champions League meldes inn. Spenningen er stor om Ødegaard kommer til å stå på denne listen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder