Kristiansund-helten: – Har vært mye elendighet

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg – Kristiansund 0–1) Kristiansund fortsetter å vinne. Og nå har de funnet en matchvinner – Henrik Gjesdal (25) – som bare har scoret to mål i Eliteserien.

Han debuterte på toppnivå i 2013. Karrieren på toppnivå startet i Brann, fortsatte i Tromsø og for tre år siden ble han hentet til Kristiansund. Han kom gratis (utgående kontrakt). Men totalt står han med bare 45 kamper. Midtstopperen fra Bergen har vært utrolig skadeplaget.

– Det har vært mange skader. Mye elendighet, men det kjennes godt at jeg endelig kan bidra. Også med scoring, sier Henrik Gjesdal, og smiler bredt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

FULL JUBEL: Henrik Gjesdal har scoret kampens eneste mål. Diop (f.v.), Kalludra, Gjesdal, Psyché, Gjertsen og Amang slipper jubelen løs i Sarpsborg. Foto: Andersen, Christoffer / NTB scanpix

Kristiansund har nå tre ligaseiere på rad (Strømsgodset, Tromsø og Sarpsborg i kveld). Imponerende av gjengen fra Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjærs hjemby. De var åpenbart ikke kommet til Østfold for å underholde. Men for å ta poeng.

De hadde ikke mange målsjansene. Og scoringen som avgjorde etter 54 minutter var i tillegg en gavepakke fra Sarpsborg. Det startet med et friskt løp av Torgil Gjertsen. Fortsatte med en forferdelig klarering av Steffen Lie Skålevik – rett i Amin Askar – og Henrik Gjesdal klinket til da ballen ble servert ham.

– Jeg så egentlig ikke hva som skjedde før ballen plutselig var der. Og jeg var sikker på at jeg var i offside, det var derfor jeg ikke jublet, sier Henrik Gjesdal.

Han medgir at det er sjelden han scorer - og spiller. Men han husker forrige gang han kom på scoringslisten i seriesammenheng. Det var for Tromsø mot Stabæk.

Kristiansund-trener Christian Michelsen sier «bank i bordet» og håper Gjesdals tid hos lagets medisinske apparat er over. Han var stolt av målscoreren. Gliste godt av ni poeng på to uker. Og koser seg med at KBK er proppfull av selvtillit foran nabooppgjøret mot Molde 16. mai.

– Det er en tøff bortearena vi besøker her i Sarpsborg, og vi har litt marginer med oss. Men jeg er evig tro med det at flaks ikke er tilfeldig. Flaks er noe man gjør seg fortjent til spesielt over tid sier, Christian Michelsen.

les også

Disse møter hverandre i cupens 2. runde

Det var Sarpsborg – og nesten bare Sarpsborg – de første 45 minuttene.

Men gjestene fra Kristiansund svarte på alle offensive forsøk med en overbefolket backlinje når det var nødvendig. Og det var det ofte. Hjemmelaget som ikke har vunnet siden 14. april (1–0 over Lillestrøm) jaget scoring. Viljen var det lite å si på. Med presisjonen var svak.

Sarpsborg-trener Geir Bakke medgir at vårsesongen har vært godt under det han hadde håpet og trodd på. Nå merker han presset.

– Jeg kjenner på presset. Det er henger sammen med de forventningene vi har til oss selv. Nå kommer også en knalltøff bortekamp mot Brann i neste runde, sier Geir Bakke.

les også

Michelsen forsvarer omdiskutert Coly-valg

OPPGITT: Lars-Jørgen Salvesen fortviler etter å ha bommet på en sjanse for Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Lars-Jørgen Salvesen forsøkte gang på gang. Avslutningene traff over og utenfor. Faktisk var det Kristoffer Zachariassen som var mest målfarlig. Etter en knapp halv times spill tok han med seg en feilpasning fra Aliou Coly innenfor 16-meteren, men avsluttet utenfor.

Jonathan Lindseth prøvde en volley på innlegget fra Ole Jørgen Halvorsen. Også det over. Og da Sheldon Bateau skapte kaos i Kristiansund-forsvaret på en corner reddet gjestene på streken.

Men den aller største målsjansen kom 12 minutter før slutt. Igjen var det Salvesen. Og igjen bommet han. Denne gangen med en heading på blank goal.

Stor sjanse hadde også innbytter Ismaila Coulibaly. Men ballen strøk like utenfor minutter før sluttsignalet.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder