– Martin Ødegaard er klar for et nytt steg

Martin Ødegaard (20) og hans lagkamerater i Vitesse prøver å kvalifisere seg for høstens Europa League. Men det blir trolig uten nordmannen.

Her er tirsdagens oddstips

– Jeg tror ikke han kommer til å spille i Vitesse neste sesong, sier Viasport-kommentator Paul Thomas Clay.

– Selv har han sagt at han i utgangspunktet skal tilbake til Madrid og diskutere fremtiden med dem. Det har versert relativt sterke rykter om at Ajax er interesserte i ham, men Marc Overmars & co er mer interessert i å kjøpe enn å leie. Real Madrid vil helst leie ut, men kan kanskje gå med på et salg med en tilbakekjøpsklausul, fortsetter Clay.

les også

Veland om Real Madrid: Leverer strålende om de hanker inn de fem

– Martin Ødegaard er i mine øyne klar for et nytt steg, og i Ajax får han klart bedre lagkamerater rundt seg. Andre klubber i La Liga kan også fort være aktuelle.

Tirsdag spiller Vitesse returkamp mot Groningen i et omspill der vinneren av «finalen» går inn i andre kvalifiseringsrunde til Europa League. Ajax og PSV (Champions League) og Feyenoord (Europa League) har de tre plassene rett inn i de europeiske turneringene.

Vitesse tapte 2–1 mot Groningen borte. Om de klarer å snu det hjemme, skal de møte vinneren av Utrecht og Heracles i en «finale».

les også

Ødegaard herjet i sesongavslutningen – klar for Europa-playoff

– Er Ødegaard den største stjernen på Vitesse?

– Ja, det kan du si. I alle fall på den måten at han er den som tiltrekker seg mest oppmerksomhet, også i Nederland. Det er mange andre gode der også; Bero, Linssen, Serero... Unge, spennende Thomas Buitink (18 år) er i ferd med å få sitt gjennombrudd også, tidligere i ungdomsårene avslo han tilbud fra både Manchester City og Arsenal.

Onsdag er det Vikinglotto - 85 millioner kroner

Viasport-kommentatoren peker på at børskarakterene i Nederland tyder på at det er gjengs oppfatning at han har vært Vitesses beste spiller denne sesongen.

les også

Martin Ødegaard-corner=mål: 4–1

– Hvor bra er dette Vitesse-laget sammenlignet med større ligaer, tror du?

– Tja, alltid vanskelig å vurdere lag som ikke deltar jevnlig i Europa opp mot lag fra andre land, men med en god trekning og et par gode manøvre på overgangsmarkedet, kan de slå fra seg i gruppespillet. De tapte i tredje kvalikkrunde i fjor 1-0 hjemme og borte for Basel, og tok fem poeng i gruppespillet høsten 2017 - i gruppe med Lazio, Nice og Zulte-Waregem.

Paul Thomas Clay tror det ville være en nedtur for Vitesse om de ikke klarer å vinne omspillet.

– Sammen med AZ kjemper de om hegemoniet bak «de tre store», og mener selv de skal være i Europa hvert år. Men kampen mot Groningen - og eventuelt finalekampene - blir langt fra enkle. Nivået på playofflagene er ganske jevnt, og det er langt ifra sikkert at dette går veien, mener Clay.

les også

Martin Ødegaard månedens spiller i Nederland – nye Ajax-rykter

– Jeg mener vi har en god sjanse, sier Vitesse-trener Leonid Slutskij, ifølge Telegraaf.

2–1-reduseringen fra venstrebacken Max Clark i bortekampen kan bli mye verdt for Vitesse.

– De vil forsvare seg, vi vil angripe. Bortemålet kan bli avgjørende , mener Slutskij.

Han stoler på Vitesses gode hjemmestatistikk med bare ett tap hjemme i egen GelreDome denne sesongen.

les også

Ødegaard & Co. sjanseløse mot Ajax

VG-tips fra Rolf Brown:

* Denne kampen gjelder Europa League-playoff. Det er semifinale og andre kamp av to, og der Groningen leder 2-1 fra første duell.

* I den ordinære sesongen plukket Vitesse Arnhem åtte poeng mer enn kveldens gjester, og slik sett er de favoritter her. På egen bane hadde de 10-6-1. Kun Ajax klarte å vinne.

* I åtte av ni siste ligakamper scoret Martin Ødegaards lag minst to ganger.

* Bortelaget vant bare 1 av 11 siste bortekamper. De slapp inn 25 baklengsmål på 17 bortekamper. Hele fem av dem på denne banen i det ordinære ligamøtet i august. Groningen har ingen nye skader, og stiller trolig uforandret. Vertene mangler fire spillere. Alt tatt i betraktning tror vi mest på Vitesse her.

Oddsen er 1,55, og du må spille før kl. 20.40. Kampen ser du på Viasport1. Du kan spille på denne linken.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder