Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Haugesund forlenger kontrakten med dopingutestengte Wadji

Ibrahima Wadji testet tidligere i år positivt på stoffet morfin.Nå bekreftet klubben at han har signert en kontraktsforlengelse med FK Haugesund.

 • Regine Leenborg Anthonessen

Den opprinnelige kontrakten utløper egentlig etter 2021, men er nå forlenget med ett år. Det bekrefter Haugesund selv på sine sider.

Ibrahima Wadji soner for øyeblikket en utestengelse på 14 måneder fra organisert fotball som følge av sin positive dopingprøve tidligere i sommer.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vi som klubb har stilt opp for Ibrahima Wadji helt siden han fikk beskjed om den positive dopingprøven og kommer til å støtte han også i tiden fremover. I den forbindelse har han takket ja til en kontraktsforlengelse på et år slik at vi blir minst mulig skadelidende som følge av utestengelsen han har blitt ilagt. Det synes vi vitner om stor raushet fra Ibrahima, men er også veldig illustrerende for ånden i klubben og lojaliteten blant spillerne våre. I FK Haugesund tar vi vare på hverandre, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Wadji scoret fire mål på ti kamper denne sesongen, før dopingsaken.

Tidligere i august ble Wadji utestengt i 14 måneder av påtalenemda etter å ha testet postivt på stoffet morfin etter en kamp mot Kristiansund 19. mai i år.

Han har fortsatt mulighet til å anke saken. Hvis han ikke velger å anke saken kan han ikke delta på organisert trening før 19. mai neste år. Han kan ikke spille fotballkamp før 19. juli 2020.

Påtalenemda bekreftet til VG at de har trodd Wadjis forklaring, og at de mener at det ikke er bevist at han har hatt noen prestasjonsfremmende effekt av stoffet.

Det fikk Haugesund til å mene at dommen var streng.

– Vi synes at gutten er hardt straffet for noe han ubevisst har fått i seg. Vi har ikke stor erfaring med denne typer saker, men registrerer at 14 måneder er lenge når Påtalenemnda skriver at de tror Wadji på alle punkter, sa Kaldheim til VG da dommen kom.

Senegaleseren kom til Haugesund fra Molde i 2018. Han var først på lån.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Norsk fotball
 3. Ibrahima Wadji
 4. FK Haugesund

Flere artikler

 1. Wadji anker ikke dopingdommen

 2. Haugesunds Wadji utestengt for doping i 14 måneder

 3. Ber om forkortet straff for Wadji i dopingsaken

 4. Dopingdommen mot Haugesund-spissen: Straffen fremstår som «tenk på et tall»

 5. Saken mot Haugesund-spissen: Bør ikke godta dopingstraffen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder