TILBAKE: Mats Hummels (til venstre) og Marco Reus i kamp forrige sesong. Den kommende sesongen er Hummels tilbake i gult og sort. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Bundesliga-kommentator: – Dortmund er sterkere enn Bayern

Eivind Bisgaard Sundet tror Mats Hummels (30) retur fra Bayern München tilbake til Borussia Dortmund kan bli avgjørende for hvor seriemesterskapet ender.

Her er tirsdagens oddstips!

Dortmund var nære i fjor, men kollapset på våren samtidig som at Bayern fant formen. 2012 var sist noen andre enn Bayern München vant Bundesliga. Da var Mats Hummels forsvarssjef i Dortmund.

les også

Østigård-skade irriterer St. Pauli-treneren

Sommeren 2016 dro han til fienden, men denne sommeren gjorde han en overraskende retur.

Onsdag kan du vinne 68 millioner norske kroner i Vikinglotto. Husk å spille Vikinglotto gjennom Tipster!

– Jeg tror det er den viktigste signeringen. De får inn rutine og en vinnertype i forsvaret, forklarer Bisgaard Sundet.

Hummels er ikke den eneste signeringen Dortmund har gjort i sommer. Den tyske landslagsbacken Nico Schulz fra Hoffenheim er kommet inn sammen med den offensive duoen Julian Brandt og Thorgan Hazard fra henholdsvis Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach.

– Schulz forsterker en posisjon hvor de har slitt, mens de to andre gir de flere strenger å spille på offensivt, mener Bundesliga-kommentatoren for Viasport.

Dortmund har vunnet sine treningskamper denne sommeren, og har blant annet slått Liverpool:

– Hvem står sterkest av Bayern og Dortmund?

– Akkurat nå tror jeg Dortmund er sterkere enn Bayern, svarer Bisgaard Sundet.

Usikkerhet i Bayern

Bayern har kvittet seg med de aldrende stjernene Arjen Robben og Franck Ribéry, samt Hummels som har gått til rivalen. Inn har de franske verdensmesterne Lucas Hernández og Benjamin Pavard kommet.

– Det er mange spørsmålstegn akkurat nå. De er nødt til å få inn flere, og i tillegg er det litt usikkerhet til hvor gode franskmennene faktisk er. Pavard rykket ned med Stuttgart, mens Hernandez akkurat har operert.

les også

Griezmann om Neymar-overgangen: – Vanskelig

– Det spørs veldig på hvem de får inn. Greier de å få inn Leroy Sané er det jevnt igjen, avslutter Bisgaard Sundet.

Pep Guardiola har uttrykt sitt ønske om å beholde Sané i Manchester City, men Bayern presser hardt på, og manager Niko Kovac har ifølge Goal kalt 23-åringen for en drømmespiller.

VGs tips: Bayern-seier med handikap

Audi Cup spilles på Bayerns hjemmearena i München.

Bayerns oppkjøring begynte ikke så bra i og med 1-2-tapet for Arsenal i California. Men så ble Real Madrid slått 3–1 og Milan 1–0. Nå er de tilbake på sin egen bane, og vil trolig sette inn litt ekstra på å fortsette den gode trenden foran sine egne supportere. Fenerbahçe har hittil møtt lag av noe lavere kvalitet enn Bayern – og kan vise til 2-1-1-flyt. Vi tror Bayern tar dette med to mål eller mer, til 1,50 i odds.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder