Johan (18) om drømmescoringen: – Trener på dette hver dag

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Haugesund 3–2) Mustafa «Mos» Abdellaoue ble matchvinner. Men den det snakkes om i Drammen etter seieren over Haugesund i serieåpningen, er Johan Hove (18) og hans superscoring.

  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over ett år gammel

Det er fire år siden Martin Ødegaard ble solgt til Real Madrid. Nå er det slettes ikke sikkert Johan Hove går sammen veien. Men fortsetter han i samme stil, spørs det hvor lenge Strømsgodset får beholde ham.

– Jeg trener på dette hver dag, men det er vel ikke så mange som tror på det. Jeg skyter kun med vristen, og når jeg får sånn skru på ballen, da blir det bra. Og når jeg så muligheten her mot Haugesund, så var det bare å smelle til, sier Johan Hove.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Han debuterte for Sogndal i Eliteserien allerede som 15-åring. Nå har han vokst til et imponerende nivå. Seks minutter før slutt byttet han med Herman Stengel. Publikum reiste seg og trampeklappet.

Hove bekrefter overfor VG at det var Jostein Flo, sportssjef i Strømsgodset som først tok kontakt, og fikk ham til Drammen foran årets sesong.

– Jeg har ikke angret et sekund på at jeg reiste fra Sogndal til Strømsgodset. Og fra første dag har dette vært spennende, sier Hove.

Sammenligningen med Martin Ødegaard er han ikke med på. Og sier «nå må vi ta det litt med ro her».

– Altså, Martin Ødegaard er et av verdens største talenter. Jeg skal være Johan Hove, og ta nye steg her i Strømsgodset, sammen med en gjeng som vil det aller beste for meg, sier Johan Hove.

Jostein Flo svarer slik når vi spør om det var et «Jostein-Flo-knep» som førte Hove til Marienlyst: – Det har ikke noe med meg å gjøre. Men vi var ute etter den typen spiller, og vi så et stort potensial i ham, og er veldig glad for at vi klarte å snappe ham.

For en 1. omgang. Og for en start på kampen det ble i vårsolen i Drammen.

Det gikk bare 50 sekunder, så var dramaet i gang. Jonathan Parr ble hektet av Sondre Tronstad like innenfor 16-meteren. Straffe. Til ville protester. Men dommer Ola Hobber Nilsen sto bare meter fra situasjonen.

STRAFFEMÅL: Marcus Pedersen scorer på straffe. Strømsgodset tar ledelsen 1–0 mot Haugesund. FKH-keeper Helge Sandvik er sjanseløs. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Marcus Pedersen banket straffen til venstre. Haugesund-keeper Helge Sandvik gikk til høyre. Strømsgodset-spissen kopierte serieåpningen fra i fjor. Da scoret han også – til og med to – da mot Stabæk (2–2).

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen sier at Hove har vært en av lagets beste i sesongoppkjøringen. «BP» viste magen til fansen da seieren var et faktum og fikk full respons. Han bekrefter at Marcus Pedersen,og matchvinner Mos skal fortsette på topp når Godset møter Brann borte i neste runde.

MAGEDANSER: Bjørn Petter Ingebretsen viser magen til fansen etter seieren over Haugesund. Da ble det full jubel, så klart. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Vi er veldig happy for at spissene er i gang med scoringer. Det er mye å være glad for etter denne seieren. Men vi kan ikke fortsette med å slippe inn to mål i kampene fremover, sier Ingebretsen.

les også

Eliteseriespillere protesterte på 75 prosent av straffene: – Det hjelper aldri

Haugesund ble fryktelig «baktunge» selv om de lå under. Men de tok skikkelig vare på de mulighetene de fikk. Som frisparket fra 18 meter etter 25 minutter. Alexander Stølås klinket til. Ikke limt i krysset. Men det var meget godt plassert.

VG-lupen Strømsgodset

Så gikk det åtte minutter og Godset-fansen tok fullstendig av. Ikke rart. 18-årige Johan Hove fikk drømmetreff fra drøye 20 meter. Hans første scoring i Eliteserien. Men neppe den siste.

VG-lupen Haugesund

Mos Abdellaoue kunne økt til 3–1 like etter. Men han bommet på headingen. Isteden svarte Haugesund i sine knallgule bortedrakter. På lagets andre målsjansen lå ballen igjen bak en utspilt Godset-keeper Viljar Myhra. Han hørte smellet av skuddet til Niklas Sandberg i metallet, før det traff ham i ryggen, og gikk i mål.

SUSER: Niklas Sandberg (ryggen til) skyter i tverrliggeren og inn til 2–2. Strømsgodsets keeper Viljar Myhra går etter ballen. Godset-stopperne Jakob Glesnes og Lars Sætra ser på. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

les også

Trenerne og spillernes dom: – Molde vinner serien i 2019

Mos var der da Sandvik ga en håpløs retur på et frispark etter 71 spilte minutter. Den ble matchavgjørende.

– Målet er å score så mange som mulig, hvor mange holder jeg for meg selv, sier Mos, som ble toppscorer i Eliteserien for Tromsø i 2011 med 17 mål.

Men det kunne lett vært 3–3 sekunder etter at Martin Samuelsen ble byttet inn 15 minutter før slutt. Men han var i ubalanse i skuddøyeblikket, og skjøt utenfor.

– Jeg måtte snurre meg rundt, så det var vanskelig å sette den ballen i mål, sier Martin Samuelsen, etter sin aller første eliteseriematch i karrieren.

FKH-veteranen Christian Grindheim sitter igjen med følelsen av «stang-ut» etter null poeng i seriestarten.

– En klar forbedring spillemessig for oss etter det vi har presterte i treningskampene. Og det skal bli godt å komme seg hjem på ordentlig gress til neste match, sier Christian Grindheim.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. FK Haugesund

Flere artikler

  1. Godset-treneren etter å ha rotet bort seier: - Stor tro på Eliteserien 2020

  2. Godset lar seg ikke stresse i trener-jakten

  3. Godset-kometen slet benken i Sogndal: – Jeg var rimelig forbannet

  4. Fra ballgutt til cuphelt: Samuelsen sendte FKH til cupfinale

  5. – Coaching i verdensklasse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder