Helland etter nytt poengtap: – Helt for jævlig

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg – Strømsgodset 0–0) Mot Strømsgodset leverte Rosenborg årsbeste, men ble stoppet av en keeper i storform.

– Jeg har det helt for jævlig. Vi klarer ikke vinne kampen og vi er ikke gode nok, sier Pål André Helland til Eurosport.

Rosenborg ble pepet av Lerkendal-matta nok en gang, da de gikk målløse av eget gress for første gang på mer enn et år i Eliteserien.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg reagerer ikke på sånt, det er ikke min jobb. Min jobb er å forberede laget, og forberede dem til å vinne. Vi har ikke vunnet på fire kamper, så jeg forstår at det kommer slike ytringer, sier trener Eirik Horneland til VG.

Eirik Hornelands Rosenborg-mareritt fortsetter. Fire kamper inn i sesongen har fjorårets seriemester fortsatt ikke vunnet en eneste kamp.

– Hva går rundt i hodet ditt?

– Det egner seg ikke på TV. Nå er det så svart at jeg bare vil legge meg, sier Helland.

Og kanskje enda verre: Rosenborg har bare scoret to mål.

– Selvtilliten er ikke på topp nå. Vi lever av resultater, og det er store krav til at man skal vinne når man spiller i Rosenborg. Når man ikke vinner kamper blir man buet av. Slik skal det være her, sier Helland til VG.

I jakten på sin første seier gjorde Rosenborg-treneren, gikk Horneland bort fra sin «egen» 4–2–3–1-formasjon, og over til den rosenborgske 4–3–3.

Til å kjenne igjen

Både Rosenborg-spillere og trener har vært særdeles selvkritiske etter å ha tatt bare ett poeng på sesongens tre første kamper. Mot Strømsgodset var trønderne i perioder til å kjenne igjen.

Begge backene overlappet vingene i angrep, Pål André Helland var tilbake på høyre flanke, og Trondsen styrte midtbanen som en sentral midtbanespiller skal.

Det så i det hele tatt ut som Rosenborg spilte 4–3–3, selv om det kanskje ikke var de tallene Horneland brukte på taktikktavla før avspark.

Bortelaget så ut til å ha kommet til Lerkendal med én plan: å spille 0–0.

Energisk trener

Det hadde vært fortjent om Rosenborg gikk til pause med ledelse, men trønderne kom ikke nærmere enn Mike Jensens skudd fra 17 meter, Hellands skudd over fra tre meter, og en kontring tre-mot-to som ble utnyttet særdeles dårlig.

Det tok 65 minutter før bortelaget spilte seg til en scoringssjanse. Midtstopper Lars Sætra raget høyest på Lars Vilsviks corner. Bare en superredning av Eliteseriens beste keeper hindret Rosenborg-baklengs.

Deretter var det stort sett bare Rosenborg mot Godset-keeper Viljar Myhra, som vartet opp med flere klasseredninger.

– Å reise fra Lerkendal med poeng er alltid bra. Vi forsvarer oss godt, sier Godset-trener Bjørn Petter «BP» Ingebretsen.

Dobbeltbytte

Tjue minutter ut i andre omgang, nesten uten å ha skapt noe som helst, hadde Horneland sett nok. Samuel Adegbenro og Gustav Vilsvik kom inn for Trondsen og Akintola.

Og ti minutter før slutt fikk endelig Nicklas Bendtner slippe til. Dagens høyeste jubelbrøl sier sitt om hva hjemmefansen mener.

Rosenborg spilte sannsynligvis sin beste kamp for sesongen og vant sjansestatistikken 7–1, men det var langt fra godt nok for et stadig mer misfornøyd hjemmepublikum.

Knappe 11 367 tilskuere, det laveste siden 2014 og til tross for strålende vårvær og tjue grader, sier også sitt.

Søndag venter serieleder Molde på bortebane.

Nå begynner det å bli alvor for Horneland.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder