Elbasan Rashani har funnet tilbake tryggheten på fotballbanen. Og drømmer nå om det helt store med Odd. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Gulldrøm på «Heimebane»

SKIEN (VG) (Odd–Kristiansund 2–0) Et halvt Odd-lag er kommet hjem etter utenlandskarrierer som av ulike grunner aldri ble helt slik de hadde tenkt. Nå er drømmen å vinne gull der de trives aller best.

Sigurd Skjefstad

– Selv om vi har vært i forskjellige situasjoner, gir det mye å ha vært ute. Du opplever noe helt annet. Nå er vi tilbake for å ha det gøy og ikke minst få spille fotball. Jeg tror nok vi begge har en drøm om å vinne noe med Odd, sier Elbasan Rashani, på spørsmål om hvorfor både han selv og Torgeir Børven - som scoret hvert sitt mål da Odd slo Kristiansund 2–0 - ser ut til å spille sin beste fotball i Skien.

Og de er ikke de eneste i dagens Odd-lag som er tilbake etter å ha prøvd lykken ute.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Midtstopper Fredrik Semb Berge meldte overgang sammen med Rashani til Brøndby sommeren 2014. Fredrik Oldrup Jensen signerte en fireårskontrakt med Zulte Waregem sommeren 2017 etter å ha vært ønsket i den belgiske klubben lenge, men kom tilbake til Odd i vinter på en låneavtale.

Børven kom «hjem» i fjor etter blandet suksess i Vålerenga, Twente og Brann.

– Kjent og trygt her

– Jeg tok en avgjørelse om jeg skulle sitte i Rosenborg og samle gull, og spille en tredjedel eller halvparten av kampene, eller komme tilbake hit og spille en viktigere rolle, sier Rashani, som var innom Trondheim etter oppholdet i Brøndby.

Børven prøvde også et «mellomsteg» i form av Brann etter Nederland - men fikk det aldri helt til i laget han scoret to mål mot i serieåpningen.

– Vi er jo flere som har vært gode her før også, det var det som ga oss sjansen til å dra videre. Når det ikke gikk så bra, kan det være lurt å komme tilbake, sier Børven, som tror mye handler om trivsel og tillit.

– Det er kjent og trygt her. Vi er en bra gruppe med folk som jobber for hverandre, og har det bra sammen både i trening og kamp.

– Ser gevinsten av at vi turte å investere

I den gruppen finnes det også en rekke klubbveteraner som Steffen Hagen, Fredrik Nordkvelle, Jone Samuelsen og Espen Ruud (som kom hjem i 2015 etter mange gode år i Odense), og fjorårets litt utypiske innkjøp Vebjørn Hoff og Birk Risa som allerede var etablerte talenter andre steder.

Det har ført til at Odds egne unggutter som Joshua Kitolano og Markus Kaasa har vært nødt til å sitte mye på benken - men er kanskje også det som skal til om Odd skal ta enda et steg i toppen.

– Vi er stolte over å kunne hente en Birk og en Vebjørn hit. Vi har fått en god stall, med stort potensiale. Der har vi visst hele tiden. Så gjelder det å være stabile over en hel sesong, sier Rashani.

– Vi ser nå gevinsten av at vi turte å investere i fjor, sier trener Dag-Eilev Fagermo.

– Målet er å vinne hver kamp. Hvis alle har troen på det og jobber hardt, da... sier Børven.

Og lar det henge i lufta.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder