HØY LØNN: Nicklas Bendtner fra RBK-tiden. Foto: Bjørn S. Delebekk

Bendtner-lønn under RBK-tiden: 8,9 millioner kroner

Tidligere Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner (31) står oppført med en inntekt på 8,9 millioner kroner det eneste året han var et helt år i trønderklubben. 15 Rosenborg-spillere hadde over to millioner kroner i inntekt i 2018.

Det fremkommer av skattelisten som ble offentliggjort tirsdag morgen. (se listen over RBK-spillere i bunn av saken) På listen over RBK-spillere i 2018 har 15 spillere over to millioner kroner i inntekt.

Bendtner er nå tilbake i dansk fotball etter at FC Københavns norske trener Ståle Solbakken hentet dansken fra Rosenborg til den danske klubben i september.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det var en stor overraskelse da den danske fotballstjernen ble presentert som Rosenborg-spiller i mars 2017. Skattelistene for det året viste at dansken sto oppført med en inntekt på nesten 20 millioner kroner.

I 2018, da han var hele kalenderåret i RBK, står han oppført med en inntekt på 8,9 millioner kroner. Om det er bakt inn noen kommersielle inntekter i dette er uklart.

Bendtner har i boken «Begge sider», som han gir ut denne uken omtalt hans personlige Nike-avtale, som måtte skrotes da han gikk til Rosenborg. Det måtte skje ettersom trønderklubben hadde en avtale med Adidas.

Bendtner skriver at han da gikk til klubbledelsen og sa at Adidas burde kjøpe ham fri fra Nike dersom han måtte spille med et annet skomerke. Det endte med at Bendtner ikke bare forholdt seg til klubbavtalen, men også fikk en personlig avtale med den tyske sportsgiganten.

Dansken fikk også en varm mottagelse da han returnerte til dansk fotball:

Bak Bendtner på inntektstoppen i RBK følger Mike Jensen med 6,4 millioner kroner og Tore Reginiussen med en inntekt på 4,1 millioner kroner.

Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen står oppført med 4,8 millioner kroner.

Syv spillere står oppført med inntekt over tre millioner kroner og de syv spillerne hadde en samlet inntekt på 33,8 millioner kroner i RBK.

Til sammenligning hadde Ole Gunnar Solskjær 6,4 millioner i inntekt det siste året som Molde-trener før han ble hentet til Manchester United. Magnus Wolff Eikrem var best betalt blant spillerne med en inntekt på 5 millioner kroner. Bak ham fulgte Vegard Forren med 2,3 millioner kroner. og Leke James med 2,2 millioner kroner, i klubben som går mot seriegull denne sesongen.

les også

Stor oversikt: Her er skattelistetallene for Norges 100 største idrettsstjerner

Bendtner kom til norsk fotball fra Nottingham Forest og engelsk fotball etter å ha spilt i blant annet Wolfsburg, Juventus og Arsenal gjennom karrieren.

– Jeg kan si at vi har godt lønnede spillere i Rosenborg i et godt år der vi har ei grunnlønn og prestasjonsrettede bonuser. 2017 var et godt fotballår der vi spilte inn penger og fordelte ganske mye ut til spillerne, sa RBK-leder Tove Moe Dyrhaug til TV2 da skattelistene var klare i fjor.

Hun avkreftet da at de ga Bendtner superlønn for å spille i norsk fotball.

Bendtner er denne uken aktuell med ny bok, der han blant annet gikk hardt ut mot flere spiller i Rosenborg, som han hevdet ønsket ham vekk fra klubben.

VG oppdaterer saken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder