KLARE FOR KAMP: Regjerende seriemester LSK Kvinner får snart muligheten til å starte opp med en ny sesong. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB SCANPIX

Toppserien får 1,1 millioner kroner i måneden – ny seriestart vedtatt

Toppserien får 1,1 millioner kroner i måneden i støtte for å kunne følge NFFs treningsprotokoll. Nå er det vedtatt at ny seriestart er satt til 11. juli.

 • Christina Paulos Syversen
 • Jostein Magnussen

– Vi må berømme NFF for en god prosess og at vi har blitt lyttet til i dette. Det har blitt et spleiselag mellom forbundet og oss, men det er løsning vi er veldig glade for å ha fått på plass så langt, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner, til VG.

Sammen med Norges Fotballforbund har de blitt enige om en finansieringsordning som gir toppserieklubbene totalt i overkant av 1,1 millioner kroner i måneden for å kunne etterleve treningsprotokollen og skaffe tilstrekkelig med medisinsk tilrettelegging under kamper.

les også

Her er norsk fotballs nye plan for kamper

– Det har vært en veldig grei prosess og et par møter. Vi kunne formidle dette til klubbene i Toppserien på et møte i går kveld, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, til VG.

Finansieringsordningen skal sørge for at 53 spillere i Toppserien skal kompenseres for tapt arbeidsfortjeneste og 101 studenter må få en tilrettelagt hverdag.

DAGLIG LEDER TOPPFOTBALL KVINNER: Hege Jørgensen. Foto: Helge Mikalsen

Jørgensen og Bjerketvedt bekrefter at ordningen er kommet til som et spleiselag mellom NFF og Toppfotball kvinner der forbundet dekker 80 prosent og Toppfotball Kvinner de resterende 20.

– Det er først og fremst gjennom omprioritering av midler vi har klart dette. Det har ikke vært mulig å finne nye økonomiske midler til dette, men vi har klart å omprioritere, sier Bjerketvedt.

les også

Kvinnene og OBOS-ligaen må vente i fire uker

Vedtatt seriestart 11. juli – sluttspillet ryker

Nå er planen at toppserieklubbene, sammen med klubbene i OBOS-ligaen for herrer, skal starte med treninger tre til fire uker etter Eliteserien.

I tillegg til finansieringsordningen, vedtok også forbundsstyret i NFF tirsdag kveld en ny terminliste som innebærer at Toppserien skal starte 11. juli.

– Det skal gjøres en vurdering om det er mulig med tidligere oppstart, at det lar seg gjøre for klubbene. Samtidig kan det være lurt å avvente litt å se hvilke erfaringer de gjør seg i Eliteserien, som skal i gang nå, sier Jørgensen til VG.

Det er bestemt at det skal spilles dobbel serie i Toppserien og 1. divisjon.

Sluttspillet ryker, dermed blir det vanlig opp- og nedrykk. Det betyr at nummer 10 i Toppserien rykker direkte ned, vinneren av 1. divisjon rykker opp, mens det skal spilles kvalifisering mellom 9. plass i Toppserien og laget som tar 2. plass i 1. divisjon.

les også

Obos-optimisme etter NFF-møte

– Fortsatt et puslespill

Men før klubbene kan starte opp med treninger og kamper, er det flere ting som må løses.

– Det er fortsatt et puslespill som må legges og vi må få klargjort det raskt, sier kvinnefotballederen.

Nå jobbes det med å få til ordninger der spillere som jobber ved siden av fotballen kan «kjøpes fri» fra sine sivile jobber og de må få tillatelse til å holde spillere som studere i karantene.

Madeleine Giske, daglig leder i Sandviken, er glad for at ordningen er på plass, men tilføyer at det fremdeles er ting som må løses.

– Vi har noen som er i samfunnskritiske jobber og det er flere som vanligvis tar kollektivtransport til trening fordi de ikke har bil. Det er flere ting vi må løse her, sier Giske til VG.

– Vi jobber med dette og det er ikke helt avklart, men vi sikter oss inn mot en oppstart med kamper 11. juli og håper vi skal få det til.

Mer om

 1. Toppserien
 2. Pål Bjerketvedt
 3. Norges Fotballforbund (NFF)
 4. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Lyn-trener om fotballplaner: «Naivt» og «i overkant ambisiøst»

 2. Toppserien og Obosligaen har fått klarsignal: – Vi har noen problemer

 3. Ekstraregningen for fotballkvinnene: Én mill. i måneden

 4. Når treningen kan gjenopptas, er spillerne på ferie

 5. Toppfotballsjefen utelukker ikke alternative løsninger for kvinnene

Fra andre aviser

 1. Gladnyhet for Toppserien: Har fått dato for mulig seriestart

  Aftenposten
 2. NFF: 1. divisjon og Toppserien får starte opp treninger tidligere

  Aftenposten
 3. NFF: 1. divisjon og Toppserien får starte opp treninger tidligere

  Fædrelandsvennen
 4. Gleder seg til å gjøre som eliteserieguttene: – Har ventet lenge på dette

  Aftenposten
 5. Gleder seg til å gjøre som eliteserieguttene: – Har ventet lenge på dette

  Bergens Tidende
 6. Gleder seg til å gjøre som eliteserieguttene: – Har ventet lenge på dette

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder