STORKAMP: Erling Braut Haaland møter PSG i Champions League tirsdag. Foto: INA FASSBENDER / AFP

Gøran Johannessen merker Haaland-feberen: – De er veldig glade i Norge nå

Håndballproff Gøran Johannessen (25) merker godt at det er kommet en ny nordmann inn i den tyske sportsvirkeligheten. Erling Braut Haaland (19) har blitt tema i garderoben til Flensburg.

 • Jostein Overvik

– Det han har vist er helt ekstremt. Han er så målfarlig. Det er gøy å se på, sier Johannessen, som i januar tok EM-bronse med Norge. Tirsdag møter 19-årige Haaland Paris-Saint Gemain i åttendedelsfinalen av Champions League foran over 80.000 tilskuere på Signal Iduna Park.

Selv møter Johannessen Pick Szeged i Champions League hjemme i Flens-Arena onsdag. Det sterke ungarske laget slo sist helg håndballutgaven av PSG med Sander Sagosen i en fremtredende rolle.

les også

PSG-kapteinen før Haaland-møte: – Fantastisk å spille mot en som ham

Haaland-interessen i Flensburg er spesielt sterk hos tidligere verdensmester, Holger Glandorf. Skytteren med 170 landskamper for Tyskland er vokst opp i Osnabrück – ni mil fra Dortmund. Også høyrekant Marius Steinhauser i Flensburg, holder med Borussia Dortmund.

– De er veldig glade i Norge nå, sier Gøran Johannessen, som selv vokste opp som både fotball- og håndballspiller i Stavanger.

– Jeg har prøvd å si at han kommer fra samme plass som meg. Men da kommer Torbjørn (Bergerud) og sier «njaaa, gjør han egentlig det?». Han er jo fra Jæren. Men jeg prøver å få ham inn til Stavanger-hjertet, ler Gøran Johannessen.

Erling Braut Haaland var også håndballspiller i oppveksten. Ifølge barndomstreneren i fotball, Alf-Ingve Berntsen, var han et omtrent like stort talent med hendene på ballen.

Gøran Johannessen gjorde en sterk kamp da Elverum ble slått i Champions League sist lørdag. Flensburg har vunnet verdens mest prestisjefylte håndball-liga de to siste sesongene. Nå ligger den nordtyske giganten – to poeng bak ledende Kiel.

Mens Erling Haaland og Borussia Dortmund ligger på 3. plass i fotballens Bundesliga – fire poeng bak ledende Bayern München.

les også

Erling Braut Haalands unike oppvekst forsket på: Slik ble han god

Johannessen poengterer at Haaland ble kåret til månedenes spiller i Tyskland på lite spilletid. 19-åringen fra Bryne står notert med åtte mål på bare 305 minutter fordelt på fem ligakamper for Dortmund.

– Jeg er overrasket over at han tar nivået i Bundesliga så fort og så lett. Det er én ting å spille i Salzburg. Du skal jo forvente at det fysiske tøffere og vanskeligere å score mål i Tyskland. Men han har jo bare levert. Det er helt fantastisk, mener Gøran Johannessen som har tre norske lagkamerater i Flensburg.

les også

Haaland satte ny Bundesliga-rekord med scoring i målfest

Hele 11 av de 18 norske EM-spillerne holder til i tysk Bundesliga. Neste sesong kommer Sagosen til Kiel og ytterligere to landslagsspillere til Tyskland.

I alt spiller 12 norske i håndballens Bundesliga. Mens det med Erling Braut Haaland finnes fem i fotballens Bundesliga: Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Håvard Nordtveit (Hoffenheim) og Julian Ryerson (Union Berlin). I tillegg spiller Kosovos Valon Berisha – med 20 A-landskamper for Norge – for Fortuna Düsseldorf.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Erling Braut Haaland
 2. Gøran Johannessen
 3. Borussia Dortmund
 4. Champions League
 5. Champions League håndball

Flere artikler

 1. Bekreftet: Erling Braut Haaland klar for Borussia Dortmund

 2. Opplysninger til VG: Haaland nær overgang

 3. Haaland ble matchvinner – sikret andreplassen for Borussia Dortmund

 4. Alfie Haaland til VG: Derfor valgte sønnen Dortmund

 5. Slik blir Haalands første periode i Dortmund

Fra andre aviser

 1. Haaland klar for tysk gigantklubb: – Fikk en god følelse

  Aftenposten
 2. Mener Haaland bør glede seg til dette: – En magisk opplevelse

  Aftenposten
 3. Tre grunner gjør at eksperten mener Haaland passer perfekt i Dortmund

  Aftenposten
 4. Mener Haaland bør glede seg til dette: – En magisk opplevelse

  Fædrelandsvennen
 5. Haaland scoret og ydmyket erkerivalen. Så leverte han og laget en spesiell hyllest til dem som satt hjemme.

  Aftenposten
 6. Klubblegende hyller Haaland – mener kun tre spisser i verden holder samme nivå

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder