Hva er dette?

NÆRMER SEG 30: Ronaldo nærmer seg 30 scoringer i årets Serie A. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage/PA Images

Ronaldo i ferd med å skyte Juventus til ny «Scudetto»: − Ser ikke ut som han er midt i 30-årene

Juventus har, takket være Cristiano Ronaldo (35) stø kurs mot sin niende strake «Scudetto», men Strive-kommentator Even Braastad tror «den gamle dame» får det langt tøffere neste sesong.

 • Yngve Gjerde
 • Rolf Brown

Her er mandagens oddstips!

– Det blir definitivt tøffere konkurranse neste år. Inter og Atalanta har solide tropper og bra med bredde, og om Lazio beholder både trener og stamme i laget kan de bli gode også. Jeg tror Juventus må ta langt flere poeng om de skal ta sin tiende strake tittel neste år.

Onsdag er det mulig å vinne 32 millioner i Vikinglotto! Her kan du spille!

Det sier tidligere VG-journalist og nåværende Strive-kommentator Even Braastad.

Kan sette frem champagnen

Mandag kveld møtes Juventus og Lazio til det som skulle bli en ren seriefinale. Lazios formkurve gjør at det i stedet kan det være Juventus’ store steg mot nok et ligagull.

Dersom de vinner i kveld har de nemlig en luke på åtte poeng ned til tabelltoer Inter. Med fire kamper igjen av sesongen tror Braastad det da er avgjort.

– Tar de tre poeng i dag kan de, om ikke sprette champagnen, i hvert fall sette den frem og gjøre klar til feiring. Selv om formen har vært litt sånn halvveis tror jeg ikke de gir fra seg den luken. Juventus er Juventus. De har gjort det til en vane å få de resultatene de trenger, sier han.

Denne uken kan du spille om 477 millioner norske kroner i Eurojackpot!

En av hovedgrunnene til det, er Cristiano Ronaldo. I kamper hvor «Juve» har slitt, har portugiseren, i en alder av 35 år, notert seg for 28 scoringer på 29 Serie A-kamper. «Ekstremt imponerende», mener Braastad.

– Han har vært helt fundamentalt viktig. Han kommer til å runde 30 mål, og det har ikke Juventus hatt på lenge, sier han.

Ikke siden 1960/61-sesongen har en Juventus-spiller scoret mer enn 25 mål i en Serie A-sesong. Omar Sívori var forrige som klarte det. Juventus har ikke i noen av de foregående åtte gullsesongene hatt ligaens toppscorer. Svært mye tyder på at de har det denne gangen.

– Han ser ikke ut som han er midt i 30-årene. Han har scoret mange viktige mål, vært matchvinner jevnt og trutt. Han har virkelig stått frem.

les også

Mot gripende «corona-derby»: Rivaler i felles sorg

Likevel, å skyte Juventus til en «Scudetto» er «ikke godt nok», sier Braastad. For Champions League-spesialisten Cristiano Ronaldo ble hentet til Torino for å gi Juventus en etterlengtet europeisk triumf.

– Han kom for å skaffe Champions League, og har en mulighet til å bidra med det i august. Med enkeltkamp-oppsettet er det mer åpent, men Juventus går ikke inn der som favoritter.

Men det er de i kveld.

VGs tips: Hjemmeseier

Juventus har før kveldens kamp en fem poengs luke i Serie A-teten - med fem gjenværende seriekamper.

Hjemmeformen har vært strålende denne sesongen: 14–2–0, og 41 −13 i målforskjell. Noen skjær i sjøen har det rett nok vært i de siste kampene. Men det er noe med at denne klubben «alltid» lander med begge beina.

Lazio har mistet farten i corona-fotballen. Fire tap på syv sommerkamper, forteller om det.

Vi hadde håpet på et målscorer-spill på Cristian Ronaldo til denne matchen.Tenk på at portugiseren er bare ett mål bak Lazios Ciro Immobile i kampen om toppscorer-tittelen. Men det tilbys ikke av Norsk Tipping.

Derfor nøyer vi oss med et hjemmespill i vanlig HUB-sammenheng. Oddsen er 1,45, spillestopp er kl. 21.40 og Strive sender kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Italiensk fotball
 3. Serie A
 4. Cristiano Ronaldo
 5. Juventus FC

Flere artikler

 1. Ronaldo i storform sendte Juventus ett steg nærmere ligagull

 2. Mot gripende «corona-derby»: Rivaler i felles sorg

 3. Nå er bare gull godt nok for Lukaku: – Jeg snakket ikke på fire dager

 4. Sølv er nederlag for Pirlo

 5. Han ble ingen «Haaland» - men i kveld kan det bli revansj

Fra andre aviser

 1. Rekordkveld for Ronaldo

  Aftenposten
 2. Nordmann utvist da Ronaldo og Juventus sikret seriegullet

  Aftenposten
 3. Ronaldos målrekord hjalp ingenting – Juventus ute av Champions League

  Aftenposten
 4. Italiensk fotballegende klar som ny Juventus-trener

  Aftenposten
 5. Han danker ut Messi og Ronaldo. Men Europas målkonge er ingen folkehelt i hjemlandet.

  Aftenposten
 6. Ronaldos målrekord hjalp ingenting – Juventus ute av Champions League

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no