Solskjærs United med målrekord i gjørmebadet: – En god dag

TRANMERE (VG) (Tranmere Rovers – Manchester United 0–6) Til tross for svært utypiske baneforhold klarte Ole Gunnar Solskjærs menn lekende lett å manøvrere seg forbi motstanderen fra tredje nivå.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Tranmere Rovers, som ligger på 21. plass i League One, ble ingen match for et Manchester United som stort sett stilte med det beste de hadde av tilgjengelige spillere.

Harry Maguire, Diogo Dalot, Jesse Lingard, Phil Jones, Anthony Martial og Mason Greenwood scoret målene i en overlegen borteseier som sender Solskjærs lag videre til femte runde i FA-cupen.

– Innstillingen deres var perfekt. Banen var vanskelig, men vi løste det på riktig måte. Vi jobbet hardt, spilte enkelt, men effektiv, og holdt ballen langs bakken, sier Solskjær til pressen rett etter kampen.

les også

Solskjær: – Vi har brukt enormt med penger

Det var også Manchester Uniteds mestscorende kamp med nordmannen som manager. Den forrige rekorden, som ble satt i, 5–1-seieren i debuten mot Cardiff, holdt dermed frem til Solskjærs 66. kamp i jobben.

– Du kunne se at alle ønsket at vi skulle mislykkes, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg kan ikke være opp og ned følelsesmessig. Jeg er glad, men vil ikke slappe av. Vi har to store kamper foran oss, sa han i et intervju med BBC.

United har ikke scoret seks mål i samme kamp siden 8–2-seieren over Arsenal i 2011. Seks målscorere har, ifølge Opta, ikke skjedd siden de slo Wolverhampton 10–1 i 1892 – for 128 år siden.

– Guttene nøt det, jeg nøt det, fansen nøt det. En god dag, sier Solskjær.

Flere scoret sitt første

Men det gjørmete underlaget skulle innledningsvis skape trøbbel for enkelte.

Det tok ikke mer enn fire minutter før Manchester Uniteds armer-og-ben-stopper Jones fikk halve drakten dekket av gjørme etter en duell som også kostet ham et gult kort.

Minuttet etterpå ble han liggende med en liten skade etter nok en knallhard duell.

GJØRMETE: Phil Jones så slik ut etter en duell tidlig i første omgang. Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Det var blant annet på grunn av Jones’ svakheter at United valgte å punge ut for Harry Maguire i sommer. Med på kjøpet fikk de en målfarlig midtstopper, men få hadde nok spådd hvordan hans første mål for klubben kom til å se ut.

For etter å ha bommet på flere store muligheter på headinger etter corner i tidligere kamper, banket Maguire inn sitt første United-mål med et langskudd i krysset.

Det var tydeligvis dagen for debutscoringer; kort tid senere driblet Diogo Dalot seg til god skuddposisjon og satte inn sitt første mål for klubben, han også.

les også

Solskjær svarer om «utilgivelig» trend: – Det må fikses

Utskjelte Jesse Lingard ville også være med på leken. Scoringen mot Astana i Europa League i november var hans eneste på de siste 13 månedene, men mot Tranmere fikk han pyntet på statistikken sin med et velplassert skudd etter målgivende pasning fra en svært offensiv Maguire.

Like før pause hentet også Phil Jones seg inn etter den trøblete starten på kampen, da han headet inn sitt første mål siden 2014 etter en corner fra Andreas Pereira.

SPESIELLE FORHOLD: Slik så det ut på nært hold da Andreas Pereira gjorde seg klar til å slå corner. Foto: Richard Sellers / EMPICS Sport

Hatsanger og Solskjær-hyllest

Til tross for at målene rant inn, brukte Manchester United-fansen i borteseksjonen store deler av første omgang på hatsanger om eierne i Glazer-familien og direktør Ed Woodward.

Solskjær, derimot, ble jevnlig hyllet med de klassiske «Ole, Ole, Ole»- og «You are my Solskjær»-strofene.

– Fansen er alltid gladere når man vinner kamper og oppnår suksess. Vi skal bare fortsette å jobbe for å oppnå resultater, sier nordmannen.

PROTESTERTE: «Vi vil ha United tilbake», sto det på et banner i bortesvingen. Foto: SCOTT HEPPELL / X03874

I pausen kunne han trygt bytte ut Nemanja Matic og Anthony Martial for å spare dem til onsdagens Manchester-derby i ligacupen. Inn kom Fred og Tahith Chong.

Sistnevnte brukte bare ti minutter på å skaffe et straffespark etter å ha blitt felt av keeperen. Jesse Lingard og Andreas Pereira diskuterte først hvem som skulle ta det, men Solskjær ga Phil Jones klar beskjed om at det var Greenwood som skulle skyte.

Fra elleve meter gjorde 18-åringen ingen feil og scoret karrierens første FA-cupmål.

Med en ledelse på seks mål kunne Solskjær bytte ut kaptein Maguire også.

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. FA-cupen
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Solskjær ga klar beskjed da spillerne kranglet om straffe: – Ville gi ham litt ansvar

 2. Pinlig skrell for Solskjær etter gigantisk brøler

 3. Marerittkveld for Solskjær: – Strekker hendene i været

 4. Solskjær refses for uttak: – Må tenke på det større bildet

 5. Solskjærs United slo kraftig tilbake etter grusom start: – God innstilling

Fra andre aviser

 1. Solskjærs United herjet – vant med seks mål

  Aftenposten
 2. Solskjær kan glise etter en perfekt romjul

  Aftenposten
 3. United enkelt til kvartfinale. Etter kampen avslørte Solskjær salg av stjernespiller.

  Aftenposten
 4. Blytung start på 2020 for Solskjær: United ble herjet med av Arsenal

  Aftenposten
 5. United enkelt til kvartfinale. Etter kampen avslørte Solskjær salg av stjernespiller.

  Bergens Tidende
 6. Pinlig United-tap: Supporterne sang i protest

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no