TØFF BESKJED: Øyvind Alsaker har vært TV 2s kommentator på Premier League. Foto: Odin Jæger

Alsaker etter Premier League-tapet: – Trist dag

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker syns det er tungt at kanalen mister Premier League-rettighetene i seks år fremover fra 2022. Det ble klart onsdag kveld at de kom til å tape budkampen.

 • Nils Mangelrød
 • Sven Arne Buggeland
 • Jørn Pettersen

– Det var en tung beskjed å få – og det er en trist dag for TV 2, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til VG.

Torsdag morgen meldte NENT Group at de har kjøpt Premier League-rettighetene for Norge, Sverige, Danmark og Finland fra 2022 til 2028. Det betyr at TV 2 da ikke lenger kommer til å sende den engelske toppligaen etter 2021/22-sesongen.

Alsaker forteller at tidshorisonten på seks år gjør det veldig spesielt denne gangen. Etter 2021/22-sesongen skal Viaplay være plattformen til de som vil se Premier League på norske skjermer frem til 2028. Det meldte NENT Group i en pressemelding torsdag morgen.

– Men jeg får glede meg over at jeg fortsatt har to og et halvt år igjen, sier Alsaker videre.

– Det er alltid en nervøs stemning i TV 2 huset når det nærmer seg prosesser som dette. Det berører arbeidssituasjonen til mange mennesker. Vi skjønte at noe kunne skje da vi fikk beskjed om at det allerede nå var en budrunde på gang, sier Alsaker.

les også

TV 2 mister Premier League-rettighetene: Viaplay overtar TV-sendingene fra 2022

Erik Thorstvedt, som er tilknyttet fotballekspert for TV 2, tar nyheten med fatning.

– Det blir kanskje vemodig når vi nærmer oss mai 2022. Men enn så lenge må vi gønne på, jobbe så godt vi kan og gjøre det beste ut av Premier League, sier den tidligere landslandskjempen.

Han påpeker at TV 2 har enormt med fotballrettigheter.

– Av og til går det ikke an å regne det hjem. Det er en styrke for kanalen at ledelsen vet når de skal sette foten ned og rettighetene blir for dyre. Vi har ikke råd til å sitte og deppe av den grunn, vi må bare videre, sier Thorstvedt.

les også

United-legende om Liverpool: – Skremmende

TV-profilen Jon Hartvig Børrestad som er anker for Premier League-sendingene til TV 2, men er ansatt i TV-produksjonsselskapet Monday, synes også dette var en trist beskjed.

– Jeg synes selvfølgelig det er leit, sier Jon Hartvig Børrestad (42), som har vært programleder i studio siden kanalen fikk rettighetene i 2010.

– Det er nesten slik at TV 2 og Premier League hører litt sammen etter ti år, men sånn er gamet. Slik jeg kjenner TV 2, finner vi alltid løsninger for å viderebringe fotball og idrett på en bra måte, sier han.

Sportsankeret sier at de vil gjøre sitt ytterste for å skape hygge og interesse rundt fotball de årene de har igjen.

–Jeg ønsker NENT lykke til med sendingene som etter hvert kommer i deres kanaler, sier Børrestad.

Liverpool har dominert i Premier League denne sesongen:

Hos NENT Group var stemningen høy etter at det ble klart at de vant rettighetskampen. Blant annet var TV-profil og tidligere landslagsspiller Jan Åge Fjørtoft meget fornøyd.

TV 2s sportssjef Vegard Jansen Hagen sier det ble klart for dem onsdag kveld at rettighetene kom til å gå til konkurrenten og at det føles tungt.

– Det er slik at det er et mantra i bransjen om at sportsrettigheter har man til leie og ikke til odel og eie. Vi prøver å leve etter det. Men vi har hatt denne rettigheten i ti år, da er det ikke så lett å klare å være tro mot mantraet. Det blir en så viktig del av identiteten din. Det er klart at dette er en av de tyngste dagene når en slik rettighet forsvinner for så lang periode som dette gjør. Det gjør vondt, rett og slett, sier Jansen Hagen til VG.

Han sier dette er en spesiell situasjon for kanalen ettersom de nettopp har startet en ny rettighetsperiode og skal sende engelsk fotball i mer enn to år til.

- For TV 2 er dette en rettighet, som er utrolig viktig. Eieren har støttet TV 2 hele veien. Men Premier League har vært tydelig på at handler om det største budet. Det hadde ikke TV 2, sier Jansen Hagen.

TV 2s Premier League-anker Jan-Henrik Børslid snakket om betydningen av Premier League-rettighetene til Medier 24 i forkant av avgjørelsen.

– Det er vanskelig å se for seg å ikke gjøre dette lenger. Det betyr veldig mye. De som jobber med dette har en lidenskap for det og det tror jeg også publikum kan kjenne seg igjen i, sa Børslid til Medier 24.

– Det er levebrødet og lidenskapen til folk. Man bygger store deler av tilværelsen rundt denne jobben. Det er ingen tvil om at folk er spente, nervøse og håper på det beste og frykter det verste. Slik har det vært hver gang, sa Børslid om rettighetskampen.

Mer om

 1. Fotball

Flere artikler

 1. TV 2 mister Premier League-rettighetene: NENT Group overtar TV-sendingene fra 2022

 2. TV 2 har sikret seg Champions League-rettighetene

 3. Champions League-evenyret snart over for Roar Stokke: — Vemodig

 4. Eksperter tror TV 2 vil sikte seg inn på Eliteserien og Champions League

 5. Milliardkampen om Premier League-rettighetene: – Årets store TV-kamp som nå skal avgjøres

Fra andre aviser

 1. Slik reagerer TV 2-profilene på Premier League-nyheten

  Aftenposten
 2. Kampen om Premier League-rettighetene i gang: TV 2-profil «frykter det verste»

  Aftenposten
 3. Kampen om Premier League-rettighetene i gang: TV 2-profil «frykter det verste»

  Fædrelandsvennen
 4. TV 2 sikret seg Champions League-rettighetene

  Aftenposten
 5. TV 2s etterfølger gir én garanti som vil glede fotballfansen

  Aftenposten
 6. TV 2-sjefen: – En skikkelig møkkadag

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no