OPP NED: David Luiz i aksjon for Arsenal mot Crystal Palace lørdag. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS

Mål og direkte rødt kort for Aubameyang – uavgjort mot Palace

(Crystal Palace – Arsenal 1-1) Arsenal virket å kunne cruise inn til seier borte mot Crystal Palace, men i den andre omgangen ble kampen snudd på hodet.

I den første omgangen brukte Crystal Palace-publikum tiden på å demonstrere mot det etter hvert ganske kritiserte VAR-opplegget i Premier League.

Bannere med påskriften «Det dreper lidenskapen. Det dreper atmosfæren. Det dreper spillet. Stopp VAR nå» var ikke til å ta feil av.

KLART BUDSKAP: «Det dreper lidenskapen. Det dreper atmosfæren. Det dreper spillet. Stopp VAR nå», lyder skriften på bannerne. Foto: JOHN SIBLEY / REUTERS

Mens publikum protesterte, virket Palace-spillerne på sin side ytterst lite interessert i å ta del i spillet på banen. I løpet av kampens første 30 minutter hadde bortelaget Arsenal omtrent ballen 80 prosent av tiden, og det førte også til mål.

Før kvarteret var spilt tredde David Luiz ballen opp til en feilvendt Mesut Özil, som på første touch la ballen igjen til Alexandre Lacazette. Han fant igjen Pierre-Emerick Aubameyang i rommet mellom keeper og forsvar, og spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

– Det er fasit for lag som spiller den typen fotball, mente Petter Myhre i TV 2-studio om scoringen.

les også

Solskjær om United-planen: – Kjeder meg når jeg snakker om det

Etter å ha vært ufattelig tamme de første 30 minuttene, ble det litt mer futt i Palace frem mot hvilen, og etter pause virket laget som et helt annet enn de som startet da dommer Paul Tierney blåste i gang kampen 13.30.

Utligningen kom i det 54. minutt da Andre Ayew, via David Luiz, fant veien til nettmaskene, og så tok det enda mer fyr da Arsenal-målscorer Aubameyang vartet opp med en grisestygg takling på ankelen til Max Meyer, som måtte byttes ut etter forseelsen.

Dommer Tierney dro opp det gule kortet, men det var ikke nok, ifølge VAR – som kom til unnsetning og ga Tierney beskjed om at det røde burde deles ut.

Som sagt, så gjort, men kampen dabbet ikke ut av at Arsenal ble én mann mindre med 20 minutter igjen på klokka, snarere tvert imot.

Sokratis reddet en James Tomkins-heading på streken, mens Palace-burvokter Guaita på sin side vartet opp med to enorme redninger da både Pepe og Lacazette fikk sjansen på rappen.

Flere mål ble det imidlertid ikke. Kampen endte 1–1, og dermed er tabellsituasjonen ganske så uforandret. Arsenal ligger som nummer 10 med 28 poeng på 22 kamper.

– De første 35 minuttene er akkurat slik jeg ønsker at vårt Arsenal skal spille. Vi dominerte og skapte sjanser, men etter det begynte vi å gi bort frispark og baller. I det første kvarteret av 2. omgang skal de ha kreditt fordi de pushet på. Vi slet og var helt avslått da de scoret, og det er uakseptabelt. Men jeg tror ikke vi lot konsentrasjonen glippe, for å kontrollere Palace i 90 minutter her, er umulig, sier Mikel Arteta ifølge BBC.

Crystal Palace ligger på 9. plass over med ett poeng mer enn Arsenal, 29 altså.

VG Live: Les fullstendig referat fra kampen her!

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder