HAR VÆRT NEDE: Ole Gunnar Solskjær forteller at Jesse Lingard, her under Manchester-derbyet på Etihad Stadium, har gått gjennom tøffe tider utenfor banen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Solskjær avslører ukjente problemer hos stjernen: – Blir mellom oss

MANCHESTER (VG) Jesse Lingard (26) har det siste året vært en av de mest utskjelte spillerne i Manchester United, men Ole Gunnar Solskjær (46) forteller at det har ligget mer bak den svake formen enn kritikerne vet om.

Den offensive midtbanespilleren scoret ikke et eneste mål mellom den 25. januar og den 28. november, da han endelig fikk hull på byllen i Europa League-kampen mot Astana.

Deretter har Lingard fulgt opp med gode prestasjoner i seirene mot Tottenham og Manchester City. Etter en lengre periode med lite spilletid ser den profilerte 26-åringen ut til å ha vunnet tilbake plassen sin i Solskjærs startoppstilling.

– Han er Manchester United tvers igjennom. Han er rød. Han har en veldig god innstilling og en stor arbeidskapasitet, roser Solskjær etter seieren på Etihad Stadium, der Lingard spilte en nøkkelrolle i lagets effektive kontringsspill.

les også

Solskjær brøt inn etter spørsmål om drømmedagene: – Alvorlig talt

Når han får spørsmål om han har hatt behov for å gi Lingard en vekker etter en lang periode med svake prestasjoner, forteller den norske manageren:

– Vi har alle ting å håndtere både på og utenfor banen. Det han har vært nødt til å gå igjennom, det blir mellom oss. Men det er herlig å se at han er tilbake.

– For fansen ser ikke problemene utenfor banen?

– Nettopp. Det er privilegiet enkelte folk tror de har. Du kan kritisere hvem som helst for hva som helst, men for meg som manager må jeg passe på disse guttene i gode og onde dager, sier Solskjær og fortsetter:

– Det er herlig å jobbe med ham. Jeg hadde ham på reservelaget og ga ham debuten der mot Burnley. Det er godt å se at han er tilbake til sitt gamle jeg.

I en Manchester United-podcast fortalte Lingard nylig at han har sluttet å lese det som skrives om ham i avisene og på sosiale medier.

– Folk sier fæle ting, sa Lingard.

Tidligere United-spiller Paul Ince har kalt ham «kroneksempelet på alt som er galt med Manchester United», og Lingard har fått mye tyn for promoteringen av sitt eget klesmerke i en tid hvor de sportslige prestasjonene ikke har stått i stil med det kommersielle.

les også

Guardiola avslører sannheten bak «flørten» med Solskjær

Ståle Solbakken kom med en minneverdig tirade mot Lingard på TV 2 etter 1–1-kampen mot Arsenal i slutten av september.

– Jeg kan ikke huske sist Lingard spilte en god kamp. Han er virkelig en stor akilleshæl for det United-laget, sa FC København-sjefen og fortsatte:

– Jeg kan ikke se personligheten hans. Jeg kan ikke se hva han tilfører United, og jeg kan ikke se at han er en spiller Ole Gunnar kan ha i en så sentral rolle.

De siste ukene har det vært lettere å se hvorfor han har en plass på Solskjærs lag.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder