HET SPISS: Erling Braut Haaland på mandagens pressekonferanse i Salzburg. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA

Haaland til VG før Liverpool-møtet: – Jeg lever drømmen

SALZBURG/OSLO (VG) Erling Braut Haaland mener Salzburg har alt å vinne foran skjebnemøtet med Liverpool. Tirsdag kveld kan 19-åringen sende den regjerende Champions League-mesteren ut av turneringen.

 • Joachim Baardsen
 • Sindre Øgar

– Vi har ingenting å tape. Vi skal ut og ha det moro. Vi kan smile og ha det gøy. Dette er den største kampen i min karriere så langt, og jeg skal nyte den, sier Braut Haaland på en pressekonferanse her i Østerrike mandag ettermiddag.

– Jeg er sikker på at vi skal score i morgen. Liverpool er fantastisk lag, men vi er også et fantastisk lag. Vi skaper mange sjanser, og jeg er trygg på at vi skal angripe kampen, legger han til.

– Nyter øyeblikket

Med seier tirsdag kan han og lagkameratene sende Liverpool ut av Champions League.

På spørsmål fra VG om hvordan det er å være ham, etter å ha scoret 28 mål på 21 kamper, tiltrukket seg interesse fra en rekke storklubber og snart skulle spille et så stort oppgjør mot Liverpool, svarer han:

– Jeg elsker det. Det er en drøm. Jeg lever drømmen. Kamper som denne er det du drømmer om, sier Haaland.

les også

Se alle seriekampene til Erling Braut Haaland på VG+

Pluss content

19-åringen fikk også spørsmål om hvordan han håndterer alle overgangsspekulasjonene rundt ham.

– Jeg fokuserer bare på jobben min. Jeg spiller fotball og har det moro med det jeg gjør hver dag. Akkurat nå nyter jeg øyeblikket. Det er fokuset mitt. Å fokusere på Salzburg og meg selv som spiller, sier Haaland.

Her kan du se mandagens pressekonferanse:

Nordmannen fremsto rolig og i godt humør i møtet med mediene. 19-åringen svarte utfyllende og reflektert på det som var av spørsmål. Trener Jesse Marsch er også imponert over hvordan Haaland takler oppstyret som følger ham.

– Dette er ikke et nytt tema. Vi hadde en vits her om at at det hver dag er et nytt lag som er interessert. Han har hatt en fantastisk sesong, og du kan høre når han snakker her at han er ydmyk. Han er enkel å like. Dere ser han ikke hver dag, men det han sier og gjør er det som gjør ham spesiell. Han bryr seg så mye om laget og lagets suksess. Jeg synes han håndterer det (ryktene) utrolig bra,

På grunn av ekstremt stor pågang fra internasjonale medier, måtte Red Bull Salzburg flytte dagens seanse med Braut Haaland fra arenaens presserom til et stort VIP-telt like utenfor.

Her sto et femtitalls journalister og kameramenn klare da 19-åringen fra Jæren ankom sammen med trener Jesse March (46). Etter å ha blitt skjermet fra mediene i stor grad denne høsten, møtte Braut Haaland et samlet pressekorps for første gang før en kamp i Champions League-sammenheng for å svare på spørsmål om det avgjørende oppgjøret mot Liverpool.

Sirkus-Haaland

Salzburg opplyser til VG at interessen for både selve matchen mot Liverpool og Haaland personlig er ulikt noe annet klubben har opplevd tidligere.

Østerrikerne skal ha mottatt forespørsler om eksklusive intervjuer med den ettertraktede spissen fra en rekke av verdens største aviser og TV-kanaler – og samtlige har blitt avslått som følge av strategien om å skjerme ham mest mulig.

På dagens pressekonferanse ble det en kamp om å få stille spørsmål. Bare fra Storbritannia vil det være over 50 akkrediterte reportere på plass for å dekke Liverpools skjebnemøte med Haaland og lagkameratene hans.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Erling Braut Haaland
 3. FC Red Bull Salzburg
 4. Liverpool FC
 5. Jesse Marsch

Flere artikler

 1. Klopp reagerte på Haaland-spørsmål – så kom de rosende ordene

 2. Salzburg-direktør utelukker ikke Haaland-salg: – Vi kjenner denne bransjen

 3. Derfor spiller Erling Braut Haaland «aldri» 90 minutter

 4. Ryktene tar av rundt Haaland: Real Madrid, Barcelona og prislapp på én milliard

 5. Kilder til VG: Barcelona, Real Madrid og Manchester United har sett Haaland i aksjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder