KAN SCORE NYE MÅL: Erling Braut Haaland feirer her sin første nettkjenning i Champions League – i debuten hjemme mot Genk. Siden har det blitt seks mål til. Foto: Leonhard Foeger

Haaland tilbake i trening – aktuell for ny Champions League-kamp

Erling Braut Haaland (19) er trolig med på flyet når Red Bull Salzburg reiser til Belgia for å spille mot Sander Berges (21) Genk.

  • Joachim Baardsen

Det norske spissfenomenet er toppscorer i Champions League med syv mål på fire kamper. Onsdag kveld kan Braut Haaland få muligheten til å øke antallet, når Red Bull Salzburg entrer Luminus Arena i Genk.

Etter å ha reist hjem fra Norges landslagssamling med en kneskade som han pådro seg torsdag for halvannen uke siden, er 19-åringen tilbake i aksjon.

– Erling trente i går, trener i dag og reiser med laget til Genk, forteller mediesjef Christian Kircher til VG mandag morgen.

Blir testet

VG erfarer samtidig at man håper at Haaland blir klar til å spille, men at det vil bli tatt en vurdering nærmere avspark.

Det er det venstre kneet som har skapt et ubehag etter at angriperen skadet seg på trening med Norge før kampen mot Færøyene.

Red Bull Salzburg ønsker naturlig nok å ha Haaland på banen. Østerrikerne har fortsatt en teoretisk mulighet til å gå videre fra gruppe E. Med to kamper igjen leder Liverpool med ni poeng foran Napoli (8), Salzburg (4) og Genk (1).

Tredjeplassen i gruppen gir for øvrig plass i Europa League-sluttspillet.

Toppscorer

For Haalands del vil Genk-matchen også være en ny mulighet til å holde stjerner som Robert Lewandowski (6), Heung-Min Son (5) og Raheem Sterling (5) bak seg på toppscorerlisten i Champions League.

Med vanvittige syv nettkjenninger på karrierens fire første kamper i turneringen, har Haaland vært Champions Leagues kanskje aller største attraksjon så langt denne sesongen.

Kampstart i Genk er klokken 21.00 onsdag kveld.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

Mer om

  1. Erling Braut Haaland
  2. Champions League

Flere artikler

  1. Salzburg-sjefen bekrefter: Haaland spilleklar mot Genk

  2. Braut Haaland tilbake på toppscorer-tronen etter nytt hat trick

  3. Haaland usikker til Liverpool-møte – har sett hat tricket i reprise 30 ganger

  4. Lewandowski stjal måltronen fra Haaland – scoret fire på 15 min.

  5. Haaland kan senke Liverpool: – Vi drømte om dette

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder