Guardiola etter smell mot Wolves: – En ganske stor luke allerede

(Manchester City – Wolverhampton 0-2) Manchester City tapte mot formsvake Wolverhampton – og det var heller ikke ufortjent.

Avgjørelsen kom med ti minutter igjen på kampuret. Raúl Jiménez rundlurte Nicolás Otamendi, fant Adama Traoré foran mål og sistnevnte gjorde alt rett alene med keeper.

Samme mann punkterte kampen nesten fire minutter på overtid. Igjen var Raúl Jiménez servitør – og igjen var Traore feilfri alene med keeper.

Dermed gikk Manchester City på sitt tredje poengtap, det på «bare» åtte runder. Forrige sesong, da City endte opp som seriemester, var antall poengtap seks.

Å tape med null mål fremover på eget gress, er heller ikke vanlig for Manchester City. Vi må helt tilbake til mars 2016 (0-1 mot Man. United) for å finne forrige gang det skjedde, ifølge statistikkleverandøren Opta.

Null poeng betyr også at avstanden til Liverpool øker. 16 poeng holder til 2. plass på tabellen, men det er nå åtte poeng opp til serielederen.

– Det er en ganske stor luke allerede, så ingen av oss ser på tabellen nå. Vi kommer til å få muligheter i månedene fremover, men for øyeblikket er dette noe vi må akseptere og leve med, sier City-midtbane Ilkay Gündogan ifølge BBC.

– Det var ikke vår beste dag. Vi startet bra, prøvde å være tålmodige fordi vi visste hvor gode de var til å forsvare seg, men så ble vi litt nervøse og klarte ikke skape så mange sjanser, sier Manchester City-manager Pep Guardiola ifølge BBC, og legger til:

– Vi må prøve å komme tilbake og vinne.

NEDTUR: Pep Guardiola ser bekymret ut. Foto: CARL RECINE / REUTERS

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

At det var Wolves, som egentlig har startet sesongen under forventet, som vant, var heller ikke ufortjent.

Bortelaget skapte de desidert største sjansene før hvilen, det mye på grunn av horribelt forsvarsspill og stygge feilpasninger, mens Manchester City slet med å skape noe på et kompakt og godt organisert bortelag.

I den andre omgangen traff David Silva tverrliggeren på et frispark, men det var egentlig den eneste ordentlig store sjansen hjemmelaget skapte.

Manchester City forsøkte seg med en sluttspurt etter Traores mål i det 80. minutt, men det ville seg ikke. Wolverhampton kan dermed juble for sin andre trepoenger denne sesongen. Laget har nå 10 poeng på åtte kamper, noe som holder til en 11. plass på tabellen.

les også

Liverpool vant igjen – nærmer seg fantastisk rekord

For de andre storlagene i 15.00-runden søndag gikk det betraktelig bedre.

Chelsea klatrer til 5. plass med sine 14 poeng etter å ha tatt skalpen på Southampton på fremmed gress. Der ble Tammy Abraham, Mason Mount, N’Golo Kanté og Michy Batshuayi scoret for London-laget, mens Danny Ings scoret for hjemmelaget.

Også Arsenal kunne juble for seier. David Luiz headet inn sitt første mål for rødtrøyene og det holdt til seier. Arsenal er nå på 3. plass med 15 poeng, ett poeng bak City.

VG Live-referater: Arsenal - Bournemouth | Southampton - Chelsea

Premier League

SVUTMP
1Liverpool21201050143661
2Manchester City22152562253747
3Leicester City22143547212645
4Chelsea22123739291039
5Manchester United2297636251134
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder