Brakstad til Moss

For en uke siden sonderte Erik Brakstad mulighetene til å jobbe som lærervikar. Så ble det trenerjobb i Moss istedet.

  • NTB

Mandag kveld svarte den tidligere Hødd, Molde og Bryne-treneren ja til å overta Moss fra neste sesong. Onsdag ble han vist fram for pressen i Moss. Der skal han etter planen bli i to år, med opsjon på ytterligere ett år.

- Jeg fikk lyst til å trene et eliteserielag igjen, sier Brakstad til NTB.

Raske skifter

Brakstad er etter hvert blitt en vaskekte trenernomade. 31. oktober i fjor ble det klart at han ikke fikk fullføre kontrakten med Molde. Deretter ble det kjapt overgang til Bryne, men den 18. juni i år ga han seg i Bryne på grunn av manglende sportslige resultater.

Så gikk moldenseren inn i tenkeboksen. Moss kom på banen for tre uker siden. De luktet også på Sören Cratz som i dag trener det svenske topplaget Hammarby.

- Mandag i forrige uke sonderte jeg mulighetene for om det fantes noen lærervikariater jeg kunne søke. Dagen etter ringte Hødd og spurte om jeg ville overta som trener ut sesongen. Jeg hadde ikke hjerte til å si nei til dem (Brakstad trente Hødd også i en lengre periode på midten av 90-tallet), men de var hele tiden klar over Moss-interessen. Vi har hatt en god toveis dialog hele veien. Derfor kunne jeg helt greit si ja til Moss da tilbudet kom, sier Brakstad.

Utfordring

Formelt sett tar ikke Brakstad over for Knut Torbjørn Eggen før 1. januar neste år. Men kanskje begynner han så smått allerede i desember.

- Du kan ikke være spesielt skuddredd?

- Nei, ellers hadde jeg ikke sagt ja til dette. Jeg fikk et godt inntrykk av både ledelsen, klubben og spillerne, og da var ikke avgjørelsen så vanskelig. Det blåser på toppene, ting skjer fort.

Brakstad sier at Moss forankring i en offensiv spillestil og 4-3-3-formasjon var medvirkende til at Østfold ble det nye stoppestedet.

- Hva er det som er så utfordrende med treneryrket på toppnivå?

- Det å få en 11, 12, 13 mann til å fungere som et kollektiv. Det ser jeg på som en stor utfordring. Det er også fint å få lov til å jobbe med kremen av norsk ungdom. Fotball har alltid vært hobbyen min. Jeg liker den positive spenningen, forteller Brakstad.

Vil bort fra bunnen

- Hvilke ambisjoner har du for klubben?

- Å få lov til å være med å videreutvikle spillestilen. Jeg tror at både laget og enkeltindividene kan bli bedre. Målet må være med å sørge for at klubben slipper å slite i bunnstriden hver sesong. Vi kan ikke ta opp kampen mot lag som Rosenborg, Viking og Brann, sier Erik Brakstad etter sin første endte økt på Melløs stadion.

Kanskje ikke, men nå får han i hvert fall sjansen til å prøve igjen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder