Heldige Brasil videre

FOTBALL

(Belgia - Brasil 0-2) Belgia var det beste laget, men to flotte angrep var nok til å sende Brasil til kvartfinalen.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:27

Et baktungt og lite inspirert Brasil hadde tidvis problemer med disiplinerte belgere som fikk et mål noe underlig annullert på stillingen 0-0.

Dommer Peter Prendergast fra Jamaica mente Marc Wilmots dyttet en brasilianer før han headet ballen i mål mot slutten av 1. omgang. Men ingen av reprisene viste at noen forseelse fant sted.

Var bekymret

Dermed fikk Brasil hjelp av både dommer og en noe heldig scoring til å sikre seg plass i kvartfinalen.

- Alle, også våre tilhengere, var svært bekymret før denne kampen, men akkurat som jeg lovet har vi et lag som kjemper om hver ball, kjemper for å vinne den tilbake, slåss for seier hvert minutt av kampen, og jeg gleder meg med dem, sa Brasil-trener Luiz Felipe Scolari.

Et øyeblikks magi fra Rivaldo og et mønsterangrep som Rivaldo til slutt ekspederte i mål var nok til sikre plass i kvartfinalen. Der venter England på et Brasil som har atskillig mer å gå på enn det de viste mot Belgia.

Møter England

- Kampen mot England kommer til å bli som en stor finale. Vi må analysere deres styrker nøye. I dag var vi under stort press, men neste gang skal vi spille bedre og mer underholdende. Jeg tror vi kan gjøre det mot England, for de spiller bedre fotball, sa Ronaldo optimistisk.

Belgia var det klart beste laget i første omgang, og hadde også overtaket etter pause inntil Rivaldo sendte Brasil i ledelsen med en vidunderlig volley i det 67. minutt.

Litt av luften gikk ut av den belgiske ballongen etter dette, men kampen var på ingen måte kjørt for Ronaldo satte spikeren i kisten tre minutter før full tid.

- Heldige

- Denne kampen kunne endt med en stor overraskelse. Vi er helt sikre på at det annullerte målet til Marc Wilmots i førsteomgang var regulært, men i fotball er det små marginer i enkelte situasjoner som avgjør. Rivaldos skudd endret retning på en spiller slik at keeper var sjanseløs, mens Marc Wilmots hadde to flotte skudd som keeperen reddet, sa Belgia-trener Robert Waseige.

- Vi skapte to-tre veldig gode sjanser, og intet var avgjort før de punkterte kampen med sitt andre mål. I fotball er det ofte slik at hellet følger de store, og i dag fulgte det Brasil, fortalte Waseige videre.

Her kan du lese mer om