«Mos» føler han har blitt oversett i Strømsgodset: - Jeg burde spilt mer

DRAMMEN (VG) Han gjorde nesten narr av Lillestrøm på Marienlyst. Men 2018-sesongen har ikke vært noen lek for Mustafa Abdellaoue (30).

  • Sindre Øgar
  • Bjørn S. Delebekk (foto)

Artikkelen er over ett år gammel

Se kampen i bilder

– Jeg har spilt mindre enn jeg hadde trodd og tenkt. Jeg føler jeg burde spilt mer, men sånn er det. Det er treneren som tar det valget, sier «Mos» til VG etter hat trick-oppvisningen mot Lillestrøm i cupsemifinalen onsdag.

«Mos» ble aldri noen favoritt for tidligere Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud. Angriperen startet bare én seriekamp i vårsesongen under Skullerud, i tredje serierunde mot Brann. Så måtte han vente helt til 16. serierunde, i 2-3-tapet mot Kristiansund, før han fikk sjansen igjen. Da var Bjørn Petter Ingebretsen trener.

les også

«Mos» forstår ikke trenerens frykt: - Der hadde jeg full kontroll

– Han er ivrig

I høst har sjansene kommet hyppigere, og totalt har det blitt syv kamper fra start i serien og to mål. Med Marcus Pedersen på skadelisten fremstår «Mos» igjen som et klart førstevalg på topp for Godset.

I cupen har Mos syv mål på seks kamper i år. Han avgjorde både kvartfinalen mot Haugesund og semifinalen mot Lillestrøm.

– Som spiss trenger du tillit over tid for å bygge tillit og for å få flyt. Jeg har ikke fått så mange kamper, men jeg føler at det kommer seg, sier han.

– Jeg må ta vare på de sjansene jeg får. Det blir ikke bedre enn å score tre mål, legger han til.

Han nøler ikke med å kalle sesongen for «tung».

– Vi har tapt en del kamper før vi slo Vålerenga sist. Og det blir tøft fremover. Men i de siste kampene føler jeg at vi har fått flyten og at vi kjemper sammen, sier Godset-spissen.

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen berømmer «Mos» for avslutteregenskapene.

– «Mos» har vist at han er en målscorer, spesielt når han får en makker ved siden av seg, en Tokmac som gjør mye ugagn. Da er det mulig å score tre mål. Det er dette han trener på hver dag. Han er ivrig på de tingene og det er hans styrke. Å få ballene inn i boksen, og la ham avslutte, det er gull for oss.

Les også

Mer om

  1. NM
  2. Norsk fotball

Flere artikler

  1. «Mos» forstår ikke trenerens frykt: - Der hadde jeg full kontroll

  2. Superreserven ble helten etter drama på Nadderud: – Det har vært tøft

  3. Ulland Andersen-spesial sikret uhyre viktig seier – feiret med gest

  4. Godset med to ben i bunnstriden: – Det er noe dritt

  5. Tvilsom straffe sikret etterlengtet Godset-seier: - Fantastisk deilig

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder