STIV SOM EN STOKK: John Arne Riise måtte tåle mye juling mot Italia lørdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk

Riise forbannet på karantenen

TOPPIDRETTSSENTERET (VG Nett) John Arne Riise må stå over den superviktige Slovenia-kampen etter det gule kortet han pådro seg mot Italia.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Det er veldig, veldig, veldig surt. Jeg tenkte mye på det etter kampen i går, sier Riise om det gule kortet han fikk etter en duell med Mauro Camoranesi da halvtimen var spilt.

Riise forteller at han var sikker på at dommeren ikke skulle dele ut gult kort for den episoden - venstrebacken var mer opptatt av å skjelle ut Camoranesi.

- Men da jeg fikk det gule visste jeg med en gang at Slovenia-kampen røyk. Jeg ble litt "satt ut" i et par minutter.

- Moralsk støtte

Riise skal uansett være med i troppen som reiser til Slovenia for å spille VM-kvalifiseringskampen 3. september - som moralsk støtte som han selv sier. Det blir antagelig Norge og Slovenia som kommer til å knive om 2. plassen i gruppa.

Fire dager senere er Riise uansett klar til kamp igjen hjemme mot Skottland.

- Jeg elsker å spille sånne kamper som mot Slovenia. Å vinne de slitekampene der er noe av det beste som finnes. Derfor er det ekstra bittert at jeg er ute, men karantener er en del av fotballen, sier den nybakte Champions League-vinneren.

I onsdagens privatkamp mot Sverige er det etter all sannsynlighet Starts Marius Johnsen som får sjansen på venstre backplass. Men det betyr ikke at Riise vil ta det rolig å restituere seg etter strekkskaden han har slitt med siden Chamipns League-finalen.

- Jeg er stiv og støl som en stokk i dag, men vil spille mot Sverige uansett. Det å ha flagget på brystet betyr noe helt spesielt for meg. Jeg kan jo spille venstre kant eller sentralt på midtbanen også, slår han fast.

Etterlengtet ferie

Etter Sverige-kampen tar Riise ferie. Da blir det et par uker uten trening, men energibunten har ikke tenkt til å sitter rolig av den grunn.

- Da blir det beach-volley, golf og mye annet moro. Jeg skal ha et par skikkelige fester sammen med kompisene mine også i tillegg til at datteren min skal være hos meg. Det blir helt topp, stråler 23-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder