Liverpool-målfest og City-seier − selvmål sendte Spurs ut av gullkampen

(Liverpool − Watford 5-0, Manchester City − West Ham 1-0, Chelsea − Tottenham 2-0) Målfest for Liverpool, straffe sørget for City-seier, mens Spurs røk borte mot Chelsea − og er langt på vei hektet av i tittelracet.

Det sørget et selvmål fra Kieran Trippier for. Med fem minutter igjen på kampuret og liggende under 0-1 klønet Tottenham-spilleren det fullstendig til for seg selv.

Høyrebacken spilte ballen tilbake til der han trodde keeper Hugo Lloris sto, men den franske burvokteren var allerede på vei ut, og dermed endte pasningen i eget mål og med resultatet 2-0 (Pedro scoret det første) til Chelsea i London-derbyet.

les også

Solskjær svarer på påstand om United-mytteri

– På denne måten forsvant Tottenham ut av tittelracet i Premier League, kommenterte Kasper Wikestad på TV 2.

For mens Tottenham tapte, gjorde Liverpool og Manchester City jobben mot henholdsvis Watford og West Ham. Nå leder Liverpool ligaen med sine 69 poeng, ett foran Manchester City og nå ni poeng foran Spurs.

Målfest

Måten Liverpool slo Watford på onsdag, var så absolutt overbevisende, det i motsetning til 0-0-oppgjøret Merseyside-klubben kom fra i forrige serierunde mot Manchester United.

DAGENS DOBBEL: Sadio Mané feirer ett av sine to mål mot Watford. Foto: ANTHONY DEVLIN / AFP

Da skapte de svært lite, men onsdag kveld var det fullt fortjent at laget fant veien til nettmaskene intet minre enn fem ganger.

– Det var bare... Gutta viste hvor mye de liker spillet og posisjonen de er i! sier Liverpool-manager Jürgen Klopp ifølge BBC.

– Det var et viktig tegn. Du vet hva som ble skrevet og sagt om oss, og det er selvfølgelig ikke riktig. I dag var gutta ekstremt gode og de viste så mye vilje, sier Klopp, som roser hele laget.

– Mo (Salah) spilte en utrolig kamp, Sadio (Mané) scoret et briljant mål, alle tre midtbanespillerne var fantastiske og det samme var begge stopperne. Til og med Alisson var stor, sier Liverpool-manageren.

Tomålsscorer van Dijk med lovord om back

Sadio Mané scoret to i den første omgangen, det siste et kunstmål med hælen, begge på pasning fra Trent Alexander-Arnold, men hjemmelaget tok ikke foten av gasspedalen i omgang nummer to.

Divock Origi sørget for 3-0 på pasning fra Andrew Robertson, før Alexander-Arnold fikk et hat trick i assist da han fant pannebrasken til Virgil van Dijk på et frispark.

les også

Uniteds beste mot Liverpool avslører: – Alle var gale

Målfesten ble avsluttet av samme van Dijk, nok en gang ved hjelp av hodet, men denne gang på innlegg fra Robertson.

– Det var veldig deilig å komme på listen over målscorere. Trent (Alexander-Arnold) innlegg er topp klasse, noe han har vist over hele sesongen og at han får tre assist i kveld, er spesielt, sier Virgil van Dijk ifølge BBC.

Vant etter Agüero-straffe

Manchester City dominerte på sin side kampen mot West Ham, men fikk bare én nettkjenning. Sergio Agüero sørget for tre poeng med sin straffescoring etter hvilen.

Liverpool leder altså Premier League med ett poeng idet ti runder gjenstår. Om Liverpool og Manchester City står med like mange poeng etter 38 runder, er det målforskjell som vil avgjøre. Der er Manchester-laget nå foran med seks.

– Vi kan ikke gjøre noe med folks oppfatning av tittelracet. Vi må bare fokusere på oss selv og kampene vi har foran oss, sier van Dijk.

Liverpools gjenværende kamper: Everton (b), Burnley (h), Fulham (h), Tottenham (h), Southampton (b), Chelsea (h), Cardiff (b), Huddersfield (h), Newcastle (b) og Wolverhampton (h).

Man. Citys gjenværende kamper: Bournemouth (b), Watford (h), Fulham (b), Cardiff (h), Crystal Palace (b), Tottenham (h), Man. United (b), Burnley (h), Leicester (h) og Brighton (b).

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder