MISTENKELIG: Jerv-trener Arne Sandstø avbildet i Grimstad under en kamp mot Start i 2017. Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Jerv-trener om kampfiksingsmistanke: – De gikk «hals over hode» fremover

Jerv vant 1-0 over latviske Ventspils i en treningskamp. Nå granskes oppgjøret av UEFA som mulig kampfiksing, og Jerv-trener Arne Sandstø beskriver de ti siste minuttene som «ville».

 • NTB
 • Per Opsahl

Artikkelen er over ett år gammel

Jerv vant kampen etter en scoring i det 89. spilleminutt. Like før var det blitt spilt store summer på seier for det norske 1. divisjonslaget, skriver Bergensavisen, som var de første som omtalte saken i Norge.

– Det var ikke noe mistenkelig i kampen før det gjensto omtrent ti minutter. Det var noen ville minutter, og de gikk «hals over hode» fremover, beskriver Sandstø til VG.

Jerv-treneren trodde at motstanderen satset alt fremover i håp om å vinne kampen.

– Det var jo en treningskamp, og det er lov for lag å øve på forskjellige ting. Men de gikk frem med åtte mann, og hadde to igjen bak - selv om vi hadde tre mann på topp. Det resulterte i at vi fikk syv-åtte store overgangsmuligheter på slutten, beskriver Sandstø og legger til:

– Vi kunne jo også blitt beskyldt for å opptre mistenkelig, for det ble misbrukt noen enorme sjanser alene med keeper. Men jeg har aldri opplevd at en motstander har kastet så mange spillere fremover over en så lang periode.

Det finske dommerteamet skal ha vurdert det slik at Ventspils-spillernes opptreden var mistenkelig, og de skal ha meldt kampen inn til UEFA som mulig kampfiksing.

– De beskrev det slik at det var mangel på returløp, og at flere spillere skal ha bommet på ballen med vilje.

– Vi har fått bekreftet at det i forbindelse med vår kamp mot Ventspils i går er mistanker om kampfiksing. Nå jobbes det med å finne ut hva som er årsaken til de mistankene, sier daglig leder i Jerv, Christopher MacConnacher til Bergensavisen.

NFF bekrefter også til Bergensavisen at kampen er meldt inn som et potensielt tilfelle av kampfiksing.

Ventspils avfeier på det sterkeste at kampen mot Jerv var fikset.

– Vi stilte en blanding av andrelag og tredjelag med mange unge spillere, fordi vi stiller det beste laget mot Molde i dag (fredag). Det ble noen sjanser på slutten, men keeperen vår gjorde to-tre store redninger. Jeg ser ikke problemet, det er uriktige påstander, sier klubbens presseoffiser Michael Korolov til Romsdals Budstikke.

Den latviske eliteserieklubben slo Molde 2-1 fredag. Christoffer Remmer sendte MFK i ledelsen, men to scoringer fra Aiyegun Tosin på få minutter sikret Ventspils seieren etter pause.

VG har fått kontakt med Ventspils’ kontor i Riga. Der var det i øyeblikket ingen som kunne kommentere saken, men klubben har lovt å komme tilbake med en kommentar.

Mer om

 1. Fotball 1. div
 2. FK Jerv
 3. Kampfiksing

Flere artikler

 1. NFF bekrefter: Mistanke om kampfiksing i Ranheim-kamp

 2. Eikrem: Overrasket over at han er toppscorer

 3. Mistanke om omfattende kampfiksing i spansk fotball

 4. Sandefjord rykker opp til Eliteserien

 5. Vålerenga-profil ut med skade i generalprøven: – Ingen fare

Fra andre aviser

 1. Jerv-kamp trekkes inn i mulig kampfiksingsskandale

  Aftenposten
 2. Ranheim-kamp innblandet i mulig kampfiksing: – Vi fikk veldig store rom å spille i

  Aftenposten
 3. Ranheim-kamp innblandet i mulig kampfiksing: – Vi fikk veldig store rom å spille i

  Fædrelandsvennen
 4. Rekdal henter inn nye unggutter: Her er alt du trenger å vite før Start-Jerv

  Aftenposten
 5. Rekdal henter inn nye unggutter: Her er alt du trenger å vite før Start-Jerv

  Bergens Tidende
 6. To av dagens Molde-spillere scoret da lagene møttes for sju år siden

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder