KLAR FOR OVERGANG: Bjørn Maars Johnsen (t.v.), som her feirer sitt første landslagsmål for Norge, avslører at han er enig med klubben om å bli solgt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Maars Johnsen avslører: Skal bli solgt i sommer

SANDVIKA (VG) ADO Den Haag skal ha bestemt seg for å «cashe inn» på sin norske suksess-spiss Bjørn Maars Johnsen (26) i sommer.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det sier hovedpersonen, som i helgen scoret sitt første landslagsmål i bortekampen mot Island.

– Etter sommeren kommer jeg til å spille på et bedre lag, så alle vil se at jeg er i en toppliga, sier Maars Johnsen til VG.

les også

Maars Johnsen ut mot USAs landslag: – Et stort kaos

Han svarer egentlig på et spørsmål om noe helt annet, men avslører selv at planen er å bli solgt bort fra nederlandske ADO Den Haag, der han leverte hele 19 seriemål i sin debutsesong. Det er både nordmannen og klubben enige om.

– Avslørte du nettopp en nyhet?

– Jeg sa ikke hvilken klubb jeg skal til. Men jeg kommer nok til å gjøre en overgang i sommer, ja. Klubben vil «cashe inn» på meg, og jeg ønsker å ta det steget. Norske landslagsspillere må spille for større klubber, sier en åpenhjertig Maars Johnsen.

Sportsdirektør Jeffrey van As i ADO Den Haag har tidligere avslørt Maars Johnsens prislapp overfor VG. Den ligger på mellom 20 og 35 millioner kroner.

Det er klubben som skal ha bestemt at de vil selge Maars Johnsen.

– Det er opp til klubben. Jeg er fornøyd med å vente og se hva de ønsker. Det er egentlig ikke min avgjørelse. Det er ikke noe jeg kan kontrollere. Jeg bestemte det ikke selv, jeg bare hørte det fra dem, sier norsk-amerikaneren, som ikke er overbegeistret for at sportsdirektøren går offentlig ut med en prislapp på ham.

– Jeg har ikke en klausul. Jeg synes ikke han burde si det. Vi burde ta oss god tid og ikke ta så drastiske avgjørelser. Jeg har ikke dratt på ferie engang. Jeg vil bare dra på ferie og se hva som skjer, sier Maars Johnsen.

les også

Maars Johnsen får «syke» tilbud: – Lønningene er galskap

Etter å ha tatt steget fra Skottland til Nederland i fjor sommer, er han ganske tydelig på hva han ser for seg som neste steg:

– Enten vil jeg bli her og vinne toppscorertittelen, eller så vil jeg dra til et godt lag på øvre halvdel i Bundesliga eller La Liga, eller til og med Serie A. Jeg tror ikke kroppen min er klar for engelsk fotball ennå, men jeg forbereder meg til det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder