MER Å JUBLE FOR? Michael Karlsen (f.v.), Aslak Fonn Witry, Øyvind Storflor, mål scorer Eirik Valla Dønnem, og Mads Reginiussen under eliteseriekampen mot Start på Extra Arena i Trondheim. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Ranheims nye grep: Lønnshopp og «five year plan»

Ranheim fjerner lønnstaket og øker budsjettet med 10 millioner kroner. En ny femårsplan skal sørge for at trønderne slår rot i Eliteserien.

– Vår «five year plan» er noen hakk bedre enn QPR sin «four year plan», forteller Ranheim-leder Frank Lidahl og tenker på dokumentarfilmen om milliardærene som overtok QPR i 2007 og skulle føre London-klubben til Premier League innen 2011.

I den nye planen «Ranheim 2023» er hovedmålet å spille i Eliteserien, mens det økonomiske målet er å øke inntektene til 40 millioner kroner i året. Tilskuertallet skal økes til 4.500. Da må tilskuerkapasiteten økes fra nåværende 2.500.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Spillere, trenere, ledere, frivillige og sponsorer har vært involvert. Slik har vi løftet taket og sammen sett inn mot fremtiden. Alt vi gjør skal handle om denne planen, sier Lidahl.

FÅR MER: Michael Karlsen, som her jubler med Christian Eggen Rismark(tv) og Aleksander Foosnæs, får litt mer å rutte med i år. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Han bekrefter at lønnstaket på 25.000 kroner i måneden fra i fjor er fjernet.

– Men vi bruker ikke mer penger enn vi har. Det er dog ikke elleville korrigeringer, den største veksten på kontrakter kommer på en utjevning blant de i bunn, sier Lidahl.

les også

Selvkritisk Bendtner i VG-intervju: - Ikke akseptabelt

– Skal ta Eliteserien med storm

Lønnsbudsjettet for spillerne er økt fra 3,9 millioner kroner i 2018 til 6,3 millioner i 2019, men er fortsatt «et godt stykke bak» RBKs lønnsbudsjett.

Spiss Michael Karlsen er blant dem som har fått ny kontrakt, med bedre betingelser. Han har også 50 prosent stilling i markedsavdelingen i klubben.

– Det er først og fremst de med lav lønn som har blitt flyttet opp. Vi bruker alle like mye tid på fotballen, og vi syntes det var litt store forskjeller, sier Karlsen til VG.

Klar for en ny sesong med Eliteserien Fantasy?

Han frykter ikke «det vanskelige andreåret».

– Vi sier at det er det morsomme andreåret. Hvis alle eksperter dømmer oss på sisteplass, så er det helt konge for oss. Vi har fått mer erfaring og vi kommer til å være oss selv og spille den fotballen vi spilte i fjor. Vi skal ta Eliteserien med storm igjen, sier Karlsen.

Fire strategiske satsninger er pekt ut for å nå målene i femårsplanen: Klubben skal ha det sterkeste omdømmet i Norge, det skal være en stor andel trøndere på laget, betingelsene og fasilitetene skal gi en profesjonell hverdag – og klubben skal bruke mindre penger enn den får inn.

PS! Totalt er Ranheim-budsjettet økt fra 16 til 26 millioner kroner. I fjor landet klubben på 28 millioner kroner i omsetning, med et resultat på tre millioner.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder