PÅ VGs VM-LAG: Luka Modric og Antoine Griezmann. Foto: CARL RECINE / X03807

Slik endte VGs drømmelag i VM

MOSKVA (VG) Her er de VGs 11 utvalgte til VM-laget 2018.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Stor VG-kåring: Dette er VMs største øyeblikk

Vi presenterte vårt foreløpige lag allerede søndag morgen, og vi har etter finalen justert litt. Antoine Griezmann har kommet inn - mens Kroatia-keeper Danijel Subasic har spilt seg ut. Frankrike-keeper Hugo Lloris gjorde også en finaletabbe som gjorde ham uaktuell.

les også

Pogbas forvandling forbløffer: – Har endret seg totalt

Vi har endt opp i en 4–2–3–1-formasjon og er basert på spillernes prestasjoner i hele mesterskapet. Gode prestasjoner i utslagsrundene vurderes naturlig nok tyngre enn i gruppespillet, og det er vanskelig å unngå at det er en fordel å være en del av et lag som har nådd langt.

les også

Et av VM-historiens fineste eventyr

Drømmelaget er satt opp av VGs fem journalister som har dekket VM i Russland den siste måneden: Arilas Berg Ould-Saada, Trond Johannessen, Øyvind Herrebrøden, Ole Kristian Strøm og Øyvind Brenne.

Er du enig eller uenig i laget vårt? Hva er ditt drømmelag? Send dine innspill og meninger i kommentarfeltet!

Keeper: Thibaut Courtois (Belgia)

Var fantastisk i kvartfinalen mot Brasil og var sterkt delaktig i at Belgia kom så langt som til semifinalen i denne turneringen. Angrepet på Frankrike etter semifinaletapet var ikke så vakkert, men ellers er Courtois en gentleman både på og utenfor banen. Og han har også bedt om unnskyldning for det han sa etter semifinalen.

les også

Belgia-keeper til angrep mot Frankrike: – Anti-fotball

Høyreback: Kieran Trippier (England)

Noen stusset over at ikke Kyle Walker spilte i den høyre vingback-posisjonen, men tvilerne ble raskt stille: Trippier har levert et praktfullt mesterskap. Solid defensivt, men kanskje først og fremst en ressurs offensivt med sin gode innleggs- og dødballsfot. Banens beste mot Colombia i åttedelsfinalen. Scorer et flott frispark i semifinalen mot Kroatia.

Midtstopper: Raphaël Varane (Frankrike)

Kanskje verdens beste midtstopper i 2018, etter å ha vunnet Champions League med Real Madrid og ledet Frankrike til finale i VM. 25-åringen har blitt en ubestridt lederskikkelse i det franske laget. Scoret et viktig mål mot Uruguay i kvartfinalen. Har det meste som stopper, inkludert sjeldent høy fart som redder laget hans fra mange problemer.

Midtstopper: Dejan Lovren (Kroatia)

VM har vært en revansj for den tidligere hardt kritiserte Liverpool-stopperen, som har fulgt opp en fin vårsesong på klubblaget med å lede et godt Kroatia-forsvar til finale. Beinhard i hodet, tøff i duellene, en leder på banen og en strålende figur utenfor. Samarbeidet med Domagoj Vida har vært godt.

les også

Et av VM-historiens fineste eventyr

Venstreback: Lucas Hernández (Frankrike)

Dette er uten tvil den posisjonen hvor det er «enklest» å spille seg til en plass på VM-laget. Men den aggressive og defensivt solide Frankrike-backen har levert trygge prestasjoner i hver eneste kamp – og krydret det med en flott målgivende pasning mot Argentina. Atlético skal være glade de forlenget kontrakten hans – og økte utkjøpsklausulen – rett før VM.

les også

TV-profil fikk sjokk av Messis gest: – Kan ikke beskrive det jeg følte da han gjorde det

les også

Måtte svare på dopingspørsmål i går – sendte Spania ut i dag

Sentral midtbane: N’Golo Kanté (Frankrike)

Den lille midtbaneterrieren er trolig Frankrikes aller viktigste spiller. Alltid godt posisjonert for å bryte opp motstanderens spill, har gjenvunnet flest baller i VM sammen med Luka Modric, takler, løper – og mister svært sjelden ballen. Gjør også midtbanepartner Paul Pogba til en bedre spiller.

les også

Kanté hylles etter VM-herjing: – Verdens beste

Sentral midtbane: Luka Modric (Kroatia)

Kanskje mesterskapets beste spiller, i hvert fall før finalen. Ligger i toppen på nesten alle statistikker, både offensivt og defensivt: Kontrollerer kampene med pasningsspillet, er blant de som har skapt flest sjanser i VM, har scoret to mål, er den beste ballvinneren sammen med Kanté – og har løpt mest av samtlige spillere.

Høyre kant: Kylian Mbappé (Frankrike)

VMs nest yngste spiller har vært en av de beste. Startet tregt mot Australia, men skjøt fart fra og med andre kamp mot Peru, da han scoret vinnermålet for Frankrike. Høydepunktene er de to målene og strafferaidet mot Argentina samt den magiske piruett-pasningen til Olivier Giroud mot Belgia.

Offensiv midtbane: Antoine Griezmann (Frankrike)

Treg start i gruppespillet, men fullstendig avgjørende i hver eneste utslagskamp: Mål mot Argentina, mål og assist mot Uruguay, assist mot Belgia, mål og to assist mot Kroatia. Og så både assist og straffescoring i finalen mot Kroatia.

Venstre kant: Eden Hazard (Belgia)

Belgias beste spiller med god margin. Har vært god i hver eneste kamp, og ifølge statistikktjenesten Opta banens beste både mot Tunisia, Japan, Frankrike og England. Tre mål og to målgivende pasninger er en pen fasit for bronselagets store stjerne. Alltid livsfarlig når han utfordrer med ballen.

Spiss: Mario Mandzukic (Kroatia)

Den hardtarbeidende kroaten har ikke scoret like mange mål som Harry Kane eller Romelu Lukaku, men han har scoret viktigere mål. Først en helt avgjørende utligning mot Danmark i åttedelsfinalen, deretter vinnermålet som sendte Kroatia til finalen på bekostning av England. I kvartfinalen mot Russland hadde han en målgivende pasning og var blant banens beste spillere. Uheldig med selvmål i finalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder