BENKET: Både Iver Fossum og Martin Ødegaard (i bakgrunn i prat med Nils Johan Semb), gode venner fra tiden i Drammen og Strømsgodset, måtte se mesteparten av Kypros-kampen fra benken. Fossum fikk spille de siste 18 minuttene. I Sofia får han ros av sjefen før Bulgaria-oppgjøret. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Lagerbäck roser unggutten Fossum: – Han er ganske komplett

SOFIA/OSLO (VG) Iver Fossum (22) ble holdt ute av laget mot Kypros, men ordene fra landslagssjef Lars Lagerbäck (70) bør varme.

– Han har veldig bra forståelse og er veldig bevegelig. Iver er ganske komplett som spiller. Det blir interessant å følge hans utvikling, sier Lagerbäck om Fossum.

Det ble spekulert i forkant av 2-0-seieren mot Kypros om midtbanespilleren skulle starte fremfor landslagskaptein Stefan Johansen.

Sånn ble det ikke. Sistnevnte scoret begge målene – og feiret på kryptisk vis. Her kan du se målene:

Fossum, som har startet sesongen sterkt i tyske Hannover, ble byttet inn for Johansen, som ikke har fått mye spilletid i Fulham, de siste 18 minuttene.

Hemmelighetsfull om laget

Etter Johansens prestasjon torsdag virker det å være mindre tvil om hvem som skal starte på høyrekanten mot Bulgaria søndag klokken 20.45. Det meste tyder på at Fossum igjen må starte på benken.

les også

Kapteinsrollen skaper debatten

Lars Lagerbäck og hans tropp var irritert på at TV 2 hadde informasjon som gjorde at de kunne gå ut med laget i god tid før avspark sist.

På pressekonferansen i Sofia ville ikke Lagerbäck prate mye om eventuelle endringer.

– Så tett på kamp vil vi holde det for oss selv, svarte svensken.

les også

Beste seiersrekke på 14 år: – Det er gull

Overrasket over Ajer og Berge

70-åringen er ikke kjent for å bruke spillere i ung alder, men Kristoffer Ajer (20) og Sander Berge (20) har klart å spille seg inn på laget. Til overraskelse for svensken selv.

– Ja, jeg er overrasket. De presterer veldig bra. De har gjort seg fortjent til startplass og det viser de også i sine klubber, sier Lagerbäck på pressekonferanse i Bulgaria.

UTE PÅ TUR: Lars Lagerbäck og Norge skal forsøke seg på Bulgaria i Sofia søndag. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Lagerbäck og Norge er i flyten med fem strake seirer. Triumf også mot Bulgaria vil gi Norges beste rekke siden 2004 med Åge Hareide.

På sportsforsiden av lørdagens VG har Lagerbäck dermed fått kallenavnet Lars Vinnerbäck – som et ordspill ut fra seiersrekken og den svenske, folkekjære artisten Lars Winnerbäck:

Ajer forteller at Lagerbäcks erfaring tidligere og seneste resultater gir Norges tropp den berømte «troen».

– Vi ser oss igjen i det han fikk til Island som var fantastisk. Vi har fin struktur med muligheter for å angripe også. Vi er inne i en fin bane nå, sier Celtic-midtstopperen.

Hva er egentlig det nye konseptet Norges herrelandslag skal spille i høst? Landslagsgutta forklarer deg hva Nations League er.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder