TOMMEL OPP: Robin Olsen skal være svært ivrig på en overgang til Serie A-klubben Roma. Her er han i aksjon for Sverige mot England under VM i Russland. Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP

Mot rekordovergang for Solbakkens svenske VM-keeper

Robin Olsen (28) er på vei fra FC København til AS Roma for omkring 110 millioner kroner. Det gjør ham til tidenes dyreste svenske keeper.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er mandagens oddstips

Det skriver svenske Aftonbladet, og melder at klubbene ble enige om overgangssummen søndag.

– Olsen kan komme til å fly til Roma med agenten sin Hasan Cetinkaya allerede mandag. Om alt går veien, kan den 28 år gamle burvokteren bli presentert som Roma-spiller denne uken, er budskapet til den svenske avisen.

les også

Alisson klar for Liverpool: – Et stort steg for meg

At Robin Olsen, som voktet svenskenes stenger under VM i Russland, kom til å forlate Ståle Solbakkens FC København, har ligget i kortene.

– Vi regner med å selge, sa FCK-trener Solbakken selv til bold.dk etter Russland-VM, ifølge Aftonbladet. VG var i kontakt med Solbakken mandag, men han hadde ikke anledning til å kommentere saken.

Studio i ekstase over Olsen-redning (daværende Malmö-keeper) mot Juventus:

Nå ser det altså ut til å bli Roma for Robin Olsen. Den italienske hovedstadsklubben må fylle tomrommet etter Liverpool-klare Alisson, men har penger å bruke etter å ha gjort den brasilianske sisteskansen til tidenes dyreste keeper.

Det tjener FCK godt på.

Olsen ble først hentet til klubben på lån i januar 2016, før overgangen ble gjort permanent sommeren samme år. Overgangssummen skal ha vært i underkant av syv millioner kroner, ifølge svenske Fotbollskanalen.

Nå får København etter sigende 15 ganger så mye tilbake, omkring 110 millioner kroner.

VGs tips: Uavgjort

Mens FC København åpnet sesongen med et skuffende 1-2-tap hjemme mot AC Horsens, tapte Hobro 1–3 borte mot Vejle. Ståle Solbakken tar grep før oppgjøret på DS Arena, og har ikke funnet plass til hverken Bashkim Kadrii eller Michael Lüftner. Nicolaj Thomsen er imidlertid med til Nordjylland, mens Pieros Sotiriou og Jonas Wind fortsatt er ute med skader.

Solbakkens menn er trolig revansjelystne etter den svake sesongåpningen, men FC København imponerte ingen i sesongpremieren, og vi føler at 1.60 i odds blir i overkant snaut på det danske hovedskrubben. Vi prøver heller en liten slant på uavgjort til 3.50 i odds. Spillestopp er 18.55, og kampen kan du se på Viaplay.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder