TIL ASIA: Heung-min Son mister flere Premier League-kamper for å spille Asian Games for Sør-Korea. Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Tottenham-stjerne risikerer to år i militæret

Tottenhams sørkoreanske stjerne Heung-min Son (26) mister flere Premier League-kamper – for å unngå å miste flere sesonger.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Lørdag spilte Son ti minutter i serieåpningen for Tottenham i Premier League. Mandag landet han i Indonesia for å spille Asian Games for Sør-Korea.

les også

VGs Premier League-tips: Derfor kan kun Liverpool true City

Trolig mister Son tre Premier League-kamper for Tottenham: Fulham (hjemme), Manchester United (borte) og Watford (borte). Det kan virke underlig at London-klubben går med på å slippe en av sine beste spillere for at han skal spille en landslagsturnering under klubbsesongen, men det har en svært logisk forklaring.

Tipster gir deg helgens beste oddstips!

I Sør-Korea er det nemlig 21 måneders tvungen militærtjeneste for alle menn som må gjennomføres før man fyller 27 år. Det finnes imidlertid ett unntak, skriver Daily Mail: Vinner man OL- eller Asian Games-gull for Sør-Korea, så kan man få fritak.

– Veldig lei for det

26 år gamle Son har dermed dårlig tid – og et enormt press på seg. Klarer han ikke lede sørkoreanerne, som er blant de store favorittene i turneringen, til gull, så må han sette sin lovende Premier League-karriere på vent i nesten to år for å dra i den sørkoreanske hæren.

– Målet vårt er selvfølgelig gull, men det er en lang vei til finalen. Den mentale tilnærmingen blir viktig. Jeg har tenkt mye på Asian Games, sier Son.

– Vi slo Tyskland i VM da ingen forventet det. Det betyr at vi også kan tape for mindre asiatiske lag her, advarer Tottenham-stjernen.

les også

Spurs-Pochettino skylder på Brexit for null overganger: – Vanskelig å synes synd på han

Under Tottenhams sesongoppkjøring var han åpen om at han er lei seg for å måtte forlate klubblaget ved sesongstart.

– Jeg er veldig lei for det overfor lagkameratene mine og støtteapparatet. Jeg skal spille for landet mitt og det er også viktig, men jeg er ærlig talt veldig lei for det. Det er sånn jeg føler meg, innrømmet han ifølge London Evening Standard.

VGs tips: Spurs vinner klart

Tottenham må altså klare seg uten Son når de tar imot London-nabo Fulham lørdag ettermiddag, men formen de har vist på Wembley tyder på at det neppe blir et stort problem: Spurs har vunnet syv av sine åtte siste kamper på den provisoriske hjemmebanen.

De startet med en noe heldig 2–1-seier over Newcastle i første runde, mens Fulham tapte 2–0 mot Crystal Palace. Vi forventer at Tottenham ser langt skarpere ut enn sist helg, med en trolig mer kampklar Harry Kane. Da skal Fulham være grei skuring. Superspissens august-tørke kan ta slutt.

Vi anbefaler et spill på Tottenham-seier med 0–1 i handikap til 1,70 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 15.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder