Perlemål stoppet Uniteds julerekke: – Vi er i trøbbel

(Everton - Manchester United 0-2) Romelu Lukaku og Zlatan Ibrahimovic er skadet, men Anthony Martial og Jesse Lingard er ingen dårlige erstattere. Sjefen sier likevel at laget «er i trøbbel».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etter tre strake uavgjort-kamper i julen, tok Manchester United en svært etterlengtet seier borte mot formlaget Everton. Anthony Martial og Jesse Lingard scoret hvert sitt fantastiske mål på Goodison Park.

En lettelse, innrømmer banens beste spiller, Paul Pogba:

– Definitivt. Vi fortjente å vinne noen av de forrige kampene i julen, men sånn er fotballen. I dag gjorde vi jobben, sa Pogba til Sky Sports.

Kommentar: «Guardiola har endret engelsk fotball»

– Vet at vi er i trøbbel

– Spillerne fortjente dette. Innsatsen i dag var av topp klasse, og jeg synes vi spilte veldig bra, sa United-manager José Mourinho til kanalen, som fikk spørsmål om United skulle handle nye spillere i januar:

– Jeg vet ikke. Jeg vet at vi er i trøbbel akkurat nå. Men om to-tre uker har vi kanskje litt flere spillere tilbake fra skade. Om vi skal vente til sommeren eller handle nå, jeg vet ikke, sa Mourinho etter kampslutt.

Les mer: Disse tjener best i Premier League

SHOPPEKLAR: Manchester United-manager José Mourinho og Everton-manager Sam Allardyce (t.v.) følger med på Paul Pogba (t.h.) Foto: Andrew Yates Reuters

Syv mål på ni kamper

Martial leverte sitt kremmerhus rett før timen var spilt. Franskmannen fikk ballen av landsmann Paul Pogba på 16 meter, spissen sendte ballen opp i krysset, som om det var verdens enkleste ting.

Lingard har vært god i julen. 10 minutter før slutt dro han seg inn i banen fra venstre og dunket avgårde et skudd i lengste kryss - fra snaut 25 meter. Lingard har nå scoret syv mål på de ni siste kampene.

– Det er alltid deilig å score. Jeg presser meg og prøver å score så mange mål jeg kan denne sesongen, sa Lingard til Sky Sports.

Se mer: Mourinho med stikk til Klopp

Før kampen klaget Mourinho på at han manglet en «nummer 9-spiss», med Zlatan Ibrahimovic skadet i én måned og Romelu Lukaku ute med en nakkeskade. Likevel var det altså andre angripere som sto frem og fant veien til nettmaskene.

Pogba i storslag

Kveldskampen første nyttårsdag var preget av daffe julebein hos spillerne. Men etter sidebytte tok United grep og tok fullstendig kontroll over oppgjøret. Anført av motoren på midtbanen; Pogba. Han var svært god i den andre omgangen.

2-0-seieren sender United tilbake på en foreløpig 2. plass, Chelsea spiller først på onsdag.

PS! Før kampen ble det klart at Lukakus skade ikke er så ille som mange fryktet. Mourinho sa at belgieren trolig er kampklar igjen om én uke.

Les også: Tror Mourinho har mistet garderoben

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder