SKIFALL: Danmarks landslagstrener Åge Hareide ramlet på ski i julen og sliter med smerter. Her fra et VG-intervju før jul i Molde. Foto: Delebekk, Bjørn S.

Mulig operasjon for Hareide etter skifall

Publisert:
FOTBALL

Danmarks landslagstrener Åge Hareide (64) sliter med smerter i ryggen etter å ha ramlet på ski.

Det skriver svenske Fotbollskanalen.

– Jeg falt på ski i julen og har ingen følelse i det ene benet. Det er ingen problem å sitte eller ligge, men det er vanskelig å gå, sier Hareide til nettstedet.

VG+: Satte karrieren på vent for sitt multihandikappede barnebarn

Danmark og Sverige sine landslag i fotball er i Abu Dhabi på treningsleir. Da Danmark trente tirsdag var ikke Åge Hareide til stede på gressmatta i De forente arabiske emirater.

– Jeg var i Dubai og ble undersøkt. Vi får se om det bedrer seg, hvis ikke må det opereres. Nå skal jeg sitte og følge treningen, forteller Hareide.

Husker du denne klassikeren fra han trente Norge?

Fotbollskanalen skriver at landslagstreneren fra Norge halter rundt i varmen. VM-klare Danmark og Sverige skal spille treningskamp torsdag klokken 17.45.

Nasjonene har stort sett med spillere fra de skandinaviske ligaene. Rosenborg-spillerne Mike Jensen og Jacob Rasmussen ble tatt ut, mens Nicklas Bendtner ble droppet fordi Hareide allerede kjenner spissprofilen godt.

Hareide og Danmark ble VM-klare etter å ha slått Irland i november med festfotball på Aviva Stadium. I løpet av 2017 var Danmark landslaget som klatret mest på FIFA-rankingen. Hareide styrte dem fra en 47. plass til 12. plass.

Som spiller fikk Hareide 50 landskamper for Norge. Han spilte i klubber som Molde, Norwich, Manchester City og Hødd.

Også i trenerrollen har Hareide opplevd mye. Han har trent Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Norge, Örgryte, Viking, Malmö og Danmark.

Denne artikkelen handler om