REFSES: Eksperter mener Jürgen Klopp trenger å forsterke forsvaret sitt. Dejan Lovren (t.v.) og hans lagkamerater sliter voldsomt med å forsvare seg på dødballer. Foto: Bobby Yip Reuters

Liverpool-forsvaret får gjennomgå: – Det er ingen ledere

Ropene om nye Liverpool-signeringer øker i styrke etter det svake forsvarsspillet i serieåpningen mot Watford.

  • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

Jürgen Klopps menn virket å ha seieren i lommen, men fire minutter på overtid utlignet Watford til 3-3 takket være Miguel Britos.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Målet kom etter en corner. Det samme gjorde 1-0-målet til Stefano Okaka. Det har nærmest blitt en vane for Liverpool å slippe inn dødballmål under Klopps ledelse; hele 27 av lagets 85 baklengsmål under tyskerens ledelse har kommet på faste situasjoner.

– Liverpools ynkelige forsvarsspill på dødballer mot Watford viser hvorfor de må bruke 60 millioner pund på Virgil van Dijk, sier den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Redknapp ifølge Liverpool Echo.

Her kan du se VGs spesialsending om Premier League:

Klopp: – Ikke sikker på at det gir mening

Van Dijk har gjort det klart, gjennom en offisiell forespørsel, at han ønsker å forlate Southampton denne sommeren. Midtstopperen har blitt koblet til en Liverpool-overgang, men Chelsea skal også være interessert i nederlenderens signatur.

– Det er ingen ledere i Liverpool-forsvaret. På cornere er det ingen som vil ta ansvar og klarere ballen. Når man bruker sonemarkering, som Liverpool gjør, trenger du spillere som angriper ballen. Mot Watford ble Liverpool straffet to ganger fordi spillerne sto som statuer på cornere, sier Redknapp.

VG vurderer Premier League: Liverpool tippes på sjetteplass

Han etterlyser en reaksjon fra Klopp.

SPILTE I LIVERPOOL: Jamie Redknapp er misfornøyd med forsvarsspillet til Liverpool. Foto: Paul Childs Reuters

– Det er ingen overraskelse at Liverpool under Klopp har sluppet inn flest mål på dødball blant topp seks-lagene. Når man ser på Tottenham, som har sluppet inn færrest, ser man at de har ledere som Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Eric Dier og Victor Wanyama. Klopp vet at det er en åpenbar svakhet i laget, og han bør løse det ved å signere Van Dijk, sier Redknapp.

TV 2s sportsredaktør om Premier League-bilde: – Det forteller at vi har en stor utfordring

Klopp tok opp de defensive problemene i etterkant av 3-3-kampen lørdag. Han er ikke enig i at spillerkjøp er løsningen på utfordringene.

– Vi må forsvare oss bedre. Vi gjorde det dårlig, og hva vil jeg gjøre for å løse det? Kjøpe en ny spiller i den posisjonen? Jeg er ikke sikker på at det gir mening. Vi må jobbe med det. Vi gjorde det bra i sesongoppkjøringen. Én spiller kan ikke løse dødballproblemet for Liverpool, sier tyskeren ifølge Telegraph.

Lest denne? Coutinho ber om å få forlate klubben

VGs tips: Liverpool-seier

Tirsdag kveld venter en av sesongens viktigste kamper for Liverpool, når tyske Hoffenheim er motstander i Champions League-play off.

Phillippe Coutinho, som skal ha gjort det klart at han ønsker å forlate klubben for å bli Barcelona-spiller, er ikke med i Liverpool-troppen. Men lørdagens 3-3-kamp mot Watford viste at laget har en strålende angrepsrekke i Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Hoffenheim imponerte med fjerdeplass i Bundesliga forrige sesong, og ledes av den spennende treneren Julian Nagelsmann (30), som er forkjemper for angrepsfotball. Vi tror det vil passe Liverpool godt å møte et lag som ønsker å styre kampen på hjemmebane, da dette kan åpne rom for den gnistrende kontringsfotballen.

Derfor anbefaler vi følgende spill: Liverpool-seier borte mot Hoffenheim til 2,15 i odds. Kampen vises på Viasat Fotball. Spillestopp er klokken 20.40.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

  1. Tippetips
  2. Liverpool FC
  3. Champions League

Flere artikler

  1. Coutinho med frisparkperle – Mignolet reddet straffe i kaos-kamp

  2. Klopp om Coutinho: – Han er i knallform

  3. Firmino med gladmelding til Liverpool-fansen

  4. Liverpool skal ha vunnet kampen om Coutinho

  5. Carragher ber Liverpool få opp farten

  6. Sarry, Liverpool – der stoppet seiersrekken!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder