TIDENES DYRESTE: Neymar ble presentert på Parc des Princes i Paris fredag ettermiddag. Foto: Lionel Bonaventure AFP

Neymar-kjøp kan føre til storsalg i PSG

Paris Saint-Germain må angivelig kvitte seg med flere spillere for å kompensere for rekordsummen de har betalt for Neymar (25).

Publisert:

Den franske sportsavisen L'Équipe skriver at Neymar kommer til å koste PSG over én milliard kroner i året, når man regner sammen overgangssummen og lønnsutgiftene over den fem år lange kontrakten.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Det tilsvarer en femtedel av klubbens nåværende budsjett.

Avisen skriver at PSG dermed blir nødt til å selge spillere, både denne sommeren og i de neste overgangsvinduene, for å unngå å bryte Financial Fair Play-reglene til UEFA.

Neymar snakker ut om sjokket: Slår tilbake mot pengekritikken

Høyreback United-aktuell

Ifølge avisen anslår man i klubben at man vil måtte selge spillere for mellom 50 og 70 millioner euro denne sommeren. De mest aktuelle salgsobjektene er:

• Serge Aurier (24). Den kontroversielle høyrebacken fra Elfenbenskysten skal være aktuell for Manchester United, med en prislapp på 30 millioner euro. Chelsea skal også være interessert i ham.

UNITED-AKTUELL: PSGs høyreback Serge Aurier. Foto: Jean-Francois Monier AFP

• Grzegorz Krychowiak (27). Det polske midtbaneankeret har ikke overbevist i PSG etter overgangen fra Sevilla i fjor. Denne sommeren har han trent med reservene. Flere klubber skal være ute etter ham, inkludert Valencia, Juventus og Chelsea.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

• Blaise Matuidi (30). Den franske løpsmaskinen har ingen sikker plass i PSG-laget, ettersom talentfulle Adrien Rabiot bare blir bedre og bedre. Juventus skal ha lagt inn et bud på 15 millioner euro for Matuidi, men Liverpool skal også være interessert.

• Jesé Rodríguez (24). Har vært en stor flopp etter fjorårets overgang fra Real Madrid, og sjansene hans for spilletid er nesten ikke-eksisterende nå som Neymar har signert. PSG ønsker å kvitte seg med spilleren, og italienske Fiorentina skal være interessert, men lønnen hans på tre millioner euro i året skal være utenfor rekkevidde.

• Hatem Ben Arfa (30). Storspilte for Nice i 2015/16-sesongen, men har sjelden fått tillit av trener Unai Emery etter overgangen til PSG forrige sommer. Skal være på vei til tyrkiske Fenerbahce.

VGs tips: Storseier i Paris

PSG kom godt i gang med sesongen ved å slå Monaco 2-1 i supercupfinalen forrige helg. Entusiasmen ble ikke mindre da Neymar ble presentert som ny spiller fredag.

Brasilianeren kan bli klar til å få noen minutter i lørdagens kamp mot Amiens, men spiller neppe fra start. Det er likevel et råsterkt PSG-lag som stiller mot ligaens på papiret svakeste lag i nyopprykkede Amiens. Julian Draxler er den eneste viktige spilleren som mangler for vertene.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Gjestene kommer til å legge seg i 5-4-1, men foran et kokende og fullsatt Parc des Princes i full Neymar-ros, tror vi PSG åpner sesongen med en storseier med minst tre mål. Vi anbefaler derfor et spill på PSG-seier med 0-2 i handikap til 1,85 i odds. Kampen vises på Viaplay. Spillestopp er klokken 16.55.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder