– STERILE: Slik omtaler Ole Gunnar Solskjær flere av kampene med coronarestriksjoner. Foto: OLI SCARFF / X01348

Solskjær om Premier League uten tilskuere: − Mer som treningskamper

Ole Gunnar Solskjær mener fotballen uten tilskuere har blitt merkelig. Han omtaler flere kamper som «sterile», og tror det blir vanskelig for Manchester United å få energien tilbake uten supportere på tribunen.

 • Jonathan Simchai Hansen

Den pressede manageren tror det blir vanskelig for Manchester United å få energien tilbake uten supportere på tribunen, selv om det gikk veldig bra rett etter coronapausen.

Da ligaen startet opp igjen i juni, etter tre måneders pause, gikk alt Uniteds vei. De tapte ikke en eneste av de gjenstående kampene i Premier League. Det ble fem seire og to uavgjort.

Denne sesongen er det snudd på hodet. Manchester United har tapt to av de tre første kampene og presset på Solskjær øker. Nordmannen mener grunnen til den store forskjellen er at fotballen har forandret seg.

– Fotballen er merkelig nå, vi ser noen merkelige resultater. Etter restarten var alt nytt og ukjent, og det føltes som alle nøt det. Nå føler jeg flere og flere kamper blir sterile, mer som treningskamper, sier Solskjær.

Før landslagspausen ble det et braktap mot Tottenham (1-6). Solskjær mener han vet hva som mangler, men tror ikke det kommer til å bli enkelt å finne det uten supportere på tribunen.

– Vi må skape den energien i kampene som vi hadde. Det er nøkkelen for å slå tilbake. Det kommer ikke til å bli enkelt uten supportere. Forhåpentligvis får vi dem tilbake snart, men i mellomtiden må vi finne den ekstra brodden mentalt, forteller Solskjær på pressekonferansen før lørdagens kamp mot Newcastle.

les også

Bruno Fernandes avviser Solskjær-konflikt – irritert på britisk presse

– Opp til meg om jeg vil ta han ut av skuddlinjen

En av dem som har slitt mest er kaptein Harry Maguire. Etter utvisning og tap for England mot Danmark har kritikken haglet, og flere eksperter ber Solskjær hvile tidenes dyreste midtstopper.

– Han er bestemt på at han er klar til å spille. Han er en fyr som ikke vil gjemme seg bak et rødt kort eller en dårlig opptreden, sier Solskjær.

les også

Solskjær: – Folk prøver å skape splid

Flere eksperter har tatt til orde for at Maguire er preget av arrestasjonen i sommer, hvor han fikk en voldsdom i Hellas i august.

– Harry Maguires prestasjon er oppriktig talt en av de svakeste jeg har sett i England-drakt. Skremmende dårlig. Han ser fullstendig sjokkert ut av hva enn som skjedde i Hellas. Trenger en pause, skrev The Athletics-journalist Oliver Kay på Twitter etter utvisningen mot Danmark.

Også tidligere Manchester United-stopper Rio Ferdinand mener tiden er inne for å gi Maguire en pause, men Solskjær mener det er opp til ham selv.

– Han vil gjøre seg tilgjengelig for å spille, og så er det opp til meg å velge ham, og om jeg vil ta han ut av skuddlinjen. Jeg har ikke vurdert det uten at han kommer og banker på døra mi. Jeg snakker med han regelmessig, og han er veldig positiv, sier Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Everton6420147714
2Liverpool64111514113
3Aston Villa5401125712
4Leeds United6312129310
5Crystal Palace631289-110
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Manchester United
 2. Premier League
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Harry Maguire

Flere artikler

 1. Solskjær: – Folk prøver å skape splid

 2. Uvurderlig Solskjær-seier: – Sesongen vår startet i dag

 3. Solskjær og Southgate snakket ut om Greenwood-kritikk

 4. VG-ekspert om United-stoppere: – Merkelig at de ikke har gjort noe

 5. Solskjær er ikke bekymret for Maguire: – Han har en sterk personlighet

Fra andre aviser

 1. Solskjærs kaptein refses: «Noe av det verste jeg har sett»

  Aftenposten
 2. Solskjær roser utskjelt spiller

  Aftenposten
 3. Solskjær roser utskjelt spiller

  Fædrelandsvennen
 4. Solskjærs valg overrasket United-stjernen: – Det er en stor ære

  Aftenposten
 5. Solskjærs valg overrasket United-stjernen: – Det er en stor ære

  Bergens Tidende
 6. United-kapteinens ferie ble rettsdrama. Nå har Solskjær tatt en avgjørelse i saken.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no