BRØL: Dag Eilev Fagermo i aksjon på Odd-benken mot Sarpsborg 08.
BRØL: Dag Eilev Fagermo i aksjon på Odd-benken mot Sarpsborg 08. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Fagermo: – Fremover er vi ikke der vi skal være

... mens Zekhnini mente seg snytt for kjempesjanse

FOTBALL

SKIEN (VG) (ODD-SARPSBORG 0-0) Rafik Zekhnini fyrte av verbalt, mens Dag-Eilev Fagermo tok en tur i dommergarderoben etter kampen - men Odd-treneren innrømmer at laget akkurat nå ikke er gode nok.

  • Sigurd Skjefstad
Publisert: Oppdatert: 14.08.16 23:56

Et meget tamt Odd-lag skapte lite mot et disiplinert Sarpsborg. Da Fredrik Semb Berge fikk sitt andre gule, og dermed rødt kort, midtveis i annen omgang, ble det også viet mest oppmerksomhet til å forsvare eget mål.

Mens det røde kortet skapte mer frustrasjon der og da enn etter kampen, var det en annen situasjon som holdt bedre på temperaturen.

Like etter utvisningen kontet Odd, og Rafik Zekhnini ble holdt i trøya av Jonas Lindberg i ti meter før dommer Martin Lundby valgte å blåse frispark. Da fortsatte Zekhnini rett mot mål - noe han mente han også burde fått lov til.

VG LIVE: Slik var kampen

– Jeg ville satt den

Det er latterlig av dommeren. Jeg har ballen, og hadde kommet alene med keeper om dommeren hadde gjort jobben sin: vente med å blåse til jeg enten mistet ballen eller gikk i bakken, sier Zekhnini.

18-åringen er ikke i tvil om hva som ville skjedd om han hadde fått lov til å fortsette løpet.

Jeg ville satt den alene med keeper, og vil ville ledet 1-0. Det var en klar dommertabbe, og det sa jeg klart fra om.

At de fleste i Sarpsborgs bakre rekker stoppet opp da dommeren blåste, ble utelatt fra fortellingen.

Dommer Lundby oppfattet det imidlertid slik:

Jeg opplever at det er først da jeg blåser at han kommer så mye foran de andre.

Vil ikke uttale meg om dømmingen

Trener Dag-Eilev Fagermo var mindre lysten på å kommentere situasjonen.

Jeg vil ikke uttale med om dømmingen, sier Fagermo, som heller tok det direkte med dommeren gjennom et flere minutter langt besøk i dommergarderoben etter kampen.

Derimot snakket Fagermo mer enn gjerne om jobben Odd har å gjøre for å komme tilbake på nivået fra i vår. Én avslutning på mål på hjemmebane, og 43 prosent ballinnehav, var langt under pari - selv med 10 mot 11 i en halv omgang.

Defensivt begynner det å sitte igjen. Vi holder dem jo til 0-0 selv med én mann mindre. Fremover er vi ikke der vi skal være. Vi har hatt viktige spillere ute, og må jobbe hardt for å komme tilbake på nivået vi var, sier Fagermo.

Start-trener Pedersen: Fagermo bør bry seg om sitt eget lag

Traff krysset

I en tam 1. omgang skapte lagene én sjanse hver. Først vendte Patrick Mortensen opp på 15 meter og sendte av gårde et hardt skudd som Odd-keeper Sondre Rossbach måtte helt ned ved stolpen for å slå ut.

Så på overtid i omgangen rullet Odd endelig opp et signatur-angrep. Zekhnini slapp ut til Espen Ruud på høyre, og innlegget fant Oliver Berg som klinket til på volley - bare for å treffe kryss-stolpen og ut.

Kommer voldsomt inn

Halvveis ut i 2. omgang tok det virkelig fyr da Fredrik Semb Berge fikk sitt andre gule og dermed rødt kort etter å ha feid inn i Jonas Lindberg helt ute ved Sarpsborg-benken.

Det første gule kortet er greit. I den andre taklingen andre føler jeg at jeg er på ball, sier Semb Berge.

Den følelsen deler dommer Martin Lundby - uten at han går tilbake på beslutningen.

Han kommer så voldsomt inn at det er kort uansett, sier dommeren.

Selv om Sarpsborg tok over det meste av spillet etter utvisningen, slet de med å skape de helt store mulighetene. Lindberg kom nærmest da han avsluttet fra 11 meter etter et innlegg fra venstre, men Rossbach reddet mesterlig.

På overtid var det faktisk Odd som kunne stukket av med seieren fa Olivier Occean ble spilt helt alene gjennom. Men skuddet fra kanadieren gikk høyt over.

Les også: Klopp kritisk til seg selv etter syvmålsthrilleren

Sarpsborg-treneren: – Litt skuffet

– Vi spilte Odd lave, men var ikke så presise som vi burde vært. Så vi sitter faktisk med en følelse nå av å være litt skuffet etter å ha spilt uavgjort mot Odd i Skien. Vi hadde håpet å dra i det i land, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Midtstopper Ole Christoffer Heieren Hansen deler sjefens oppsummering. Laget har nå bare ett tap på de fem siste kampene, og ligger og vaker rett bak medaljestriden.

Løper vi så mye som i denne kampen, kan vi ta mange poeng fremover. Vi ser opp og frem, etter mange år hvor det har handlet om nedrykksstrid, og har tatt mange steg som klubb. Alt er mulig, sier Heieren Hansen.

Her kan du lese mer om