TOPPLØS FEIRING: Jermaine Defoe feirer 3-2-scoringen mot Chelsea på Stadium of Light. Foto: Russel Cheyne Reuters

Nedrykksdrama i Premier League: Kastet klærne etter vill snuoperasjon mot Chelsea

Sunderland på trygg plass

Newcastle i kjempetrøbbel

(Sunderland – Chelsea 3-2) Ringreven Jermaine Defoe (33) fullbyrdet snuoperasjonen som ga Sunderland en drømmedag i Premier Leagues nedrykksstrid.

– Et skudd verdt halvannen milliard, kan det ha vært, ropte TV 2-kommentator Kasper Wikestad da Defoe scoret målet som ga Sunderland en uvurderlig 3-2-seier over et sterkt Chelsea-lag.

Defoe, som scoret sitt 15. Premier League-mål for sesongen, kastet trøyen og spurtet mot fansen som en villmann. Sjelden har nok et gult kort smakt bedre enn det han fikk for baris-feiringen.

LES OGSÅ: Mata reddet United

– Det var en vanskelig kamp, men vi klarte det. Guttene viste utrolig karakterstyrke, alle jobbet hardt. Vi har alltid hatt troen og aldri trodd vi kom til å rykke ned, sier Defoe ifølge BBC.

VG LIVE: Slik var 16.00-runden

– Imponerende

Bare tre minutter før Defoes matchvinnermål, var det Chelsea som ledet på Stadium of Light. Diego Costa og Nemanja Matic hadde sørget for at det underpresterende storlaget, som ligger på niendeplass, ledet 2-1. Men så smalt det fra hjemmelaget: Først klinket Fabio Borini inn utligningen, så scoret Defoe seiersmålet.

– En imponerende snuoperasjon, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

LEST DENNE? Skrekktakling stjal showet i milliardkampen

Vinnermålet fikk stadion til å eksplodere. Ikke bare vant Sunderland, men utfordrerne i nedrykksstriden gjorde det attpåtil ikke. Norwich tapte 1-0 hjemme mot Manchester United, og Newcastle klarte bare 0-0 borte mot nedrykksklare Aston Villa.

Det betyr at Sunderland er over nedrykksstreken. De sender erkerival Newcastle, som også har en kamp mer spilt, ned på nedrykksplass. Det gjør det ikke enklere for Newcastle at de møter Tottenham i sin siste kamp.

– Vi er favoritter til å holde oss oppe nå, innrømmer Sunderland-manager Sam Allardyce.

– Skjebnen er i våre hender, og en seier over Everton (onsdag) vil sikre Premier League-fremtiden vår. Det blir vanskelig, men vi har en mulighet til å klare det. La oss håpe vi klarer det, sier han til BBC.

Mulig Terry-farvel

Hjemmefansen tenkte ikke over det midt i jubelrusen, men Premier League tok kanskje farvel med en av sine største profiler i denne kampen. Chelsea-kaptein John Terry pådro seg nemlig to gule kort og ble utvist fem minutter på overtid.

– Dette kan være John Terrys farvel med Chelsea og Premier League. Han spaserer over Premier League-matten, sannsynligvis for siste gang i karrieren, sa Wikestad.

– Det er veldig, veldig trist, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder