Zidane om Ronaldo: – Verdens beste spiller

Tangerte Messis hattrick-rekord – sendte Real Madrid til semifinale

FOTBALL

(Real Madrid - Wolfsburg 3-0, 3-2 sammenlagt) Hvor hadde Real Madrid vært uten Cristiano Ronaldo (31)? Neppe i semifinalen i Champions League.

Publisert: Oppdatert: 13.04.16 00:19

For med sine tre scoringer vant spanjolene med de tre nødvendige målene mot et hardtkjempende Wolfsburg. På 36 Champions League-kamper på Santiago Bernabeu har portugiseren nå utrolige 40 nettkjenninger for Real Madrid.

– Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd. Det var en perfekt kveld, en magisk kveld. Laget spilte veldig bra, vi startet veldig bra, veldig intenst i de første minuttene. Vi scoret to raske mål. Etter det kontrollerte vi kampen, Wolfsburg var gode, de brukte ballen godt også i andre omgang, men jeg mener vi var best over 90 minutter. Vi skapte flest sjanser, og vi fortjener å gå videre, sier Cristiano Ronaldo i et intervju vist på Viasat, langt mer behersket enn jubelscenene han viste ute på gresset foran et lidenskapelig hjemmepublikum.

Les også: Ronaldo rundet 250 La Liga-scoringer med fire mål

Zidane: – Han utgjør forskjellen

Etter 77 minutter falt avgjørelsen. Luiz Gustavo felte Luka Modric og lagde frispark på rundt 20 meter. Ronaldo, som på to minutter snudde kampen i første omgang, tok fart. Ballen gikk gjennom muren – og inn bak Wolfsburg-keeper Diego Benaglio.

VG FULGTE KAMPEN LIVE HER!

Dermed sikret portugiseren avansement til semifinalen på egenhånd.

– Cristiano er en spesiell spiller. Han utgjør forskjellen, skryter trener Zinedine Zidane i TV-intervjuet etter kampen.

Og legger til:

– Han er verdens beste spiller, det viser han nå.

Kaptein Sergio Ramos hyllet naturlig nok også lagets store stjerne og frelser etter den heftige kvelden i Spanias hovedstad.

– Cristiano har igjen vist hvorfor han er nummer én i verden. Det er fantastisk! Det finnes ikke noen stadion som vårt, sa en ekstatisk Sergio Ramos etter kampen.

Les også: Zidane fullroser Martin Ødegaard

To mål på to minutter

Etter 2-0-seier i Tyskland hadde Wolfsburg et strålende utgangspunkt foran kvartfinalereturen. Gjestene la seg ultralavt i åpningsminuttene, og det tok litt tid før Real Madrid skapte noen virkelig farlige sjanser.

Helt til Cristiano Ronaldo, som så mange ganger før, tok ansvar 15 minutter ut i kampen. Først sto han helt alene på bakre stolpe, etter et godt Dani Carvajal-forarbeid, og satte inn 1-0. To minutter senere headet han corneren fra Toni Kroos i mål. Og lagene var like langt.

Les også: Draxler hylles etter å ha sjokkert Real Madrid

Etter 66 minutter var Sergio Ramos så sikker på at han hadde gjort 3-0 at han var oppe med hendene og jublet etter sin gode heading. Men ballen gikk på innsiden av stanga – og i hanskene på keeper Benaglio...

Fire minutter senere var Dante farlig på en dødball den andre veien. Men headingen var ikke god nok. Hvis den hadde gått inn måtte Real Madrid ha scoret to mål de siste 20 minuttene for å gå videre til semifinalen.

Les også: Rune Bratseth fikk hjerneslag

På sporet av nye rekorder

Men Ronaldos frisparkscoring fikk en meget ivrig Zinedine Zidane til å puste noe roligere på sidelinjen. Samtidig tangerte 31-åringen rekorden til Lionel Messi med fem hattrick i Champions League-historien.

Og med 16 scoringer i den fineste klubbturneringen denne sesongen mangler han bare en nettkjenning på å kopiere de 17 han laget i 2013/14-utgaven. Den gang vant Real Madrid hele turneringen.

Noen av lagkameratene burde også ha sørget for nettsus. Innspurten hadde utvilsomt blitt mer behagelig for madridistaene hvis ikke Benaglio hadde plukket frem en strålende redning på Karim Benzemas skudd etter 81 minutter.

Fått med deg denne? Sjekk Ronaldos trusefeiring etter El Clásico

Med scoring i sluttminuttene ville Wolfsburg ha gått videre på bortemålsregelen. Tyskerne klarte imidlertid ikke å legge noe stort trykk på hjemmelaget – selv om de kjempet som ulver.

Bratseth ikke imponert av Real Madrid

Innbytter Jese kunne ha trygget avansementet fem minutter før slutt, men igjen leverte den sveitsiske keeperen en praktredning. Gareth Bale, som leverte en svak kamp, burde også ha scoret i siste minutt av ordinær tid. Men – waliseren skjøt med løskrutt.

– Real Madrid imponerte ingen i dag. Det er rettferdig at de tar seg videre, men ikke på noe tidspunkt i kampen føler du at de har kontroll, sier tidligere landslagskaptein Rune Bratseth i Viasat-studio.

– Uten Cristiano Ronaldo hadde Real Madrid neppe gått videre, sier Spania-eksperten Petter Veland i samme studio.

På pressekonferansen etter kampen oppsummerte Zinedine Zidane det slik:

– Hva kan jeg si? Han viser oss hva han er; verdens beste spiller, en spesiell spiller.

– Det er en fantastisk følelse. Vi visste det ville bli vanskelig etter den første kampen. Vi viste verden hva vi er kapable til, sier Gareth Bale i et intervju vist på Viasat.

Husker du denne? Ronaldo ba Ødegaard nyte øyeblikket

Her kan du lese mer om