Talentet Rafik Zekhnini (18) herjet i Stavanger: Senket Viking - fikk skyllebøtte

STAVANGER (VG) (Viking - Odd 0-2) Supertalentet Rafik Zekhnini (18) har hatt en trøblete sesonginnledning, men i Stavanger senket han Viking nærmest på egenhånd. Så ble han skjelt ut av Fagermo - og byttet ut.

 • Øyvind Jacobsen

Artikkelen er over fire år gammel

Først viste 18-åringen modenhet da han ikke avsluttet, men heller serverte til en bedre plassert Bentley på 0-1-scoringen etter 13 minutters spill i Stavanger.

12 minutter senere gjorde han alt selv. Viking-stopper Karol Mets var på vei mot Zekhnini for å takle, angret seg - og ble like etter sendt i pølseboden av samme mann. Alene mot Iven Austbø kunne han dermed uforstyrret sende ballen i mål til tomålsledelse for gjestene.

Odds Rafik Zekhnini herjet med Vikings André Danielsen da Odd slo Viking i Stavanger. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

– Jeg ser midtstopperen deres kommer mot meg. Så ombestemmer han seg. Det var nok et dårlig valg av ham. Jeg er nemlig best én mot én, og her fikk jeg bare sette fart og drible, sier Zekhini til VG.

Befriende for unggutten i Odd som har slitt de tre første kampene i årets tippeliga. 4, 3 og 4 på VGs spillerbørs forteller sitt.

– Jeg har ikke vært god i det hele tatt. Jeg vet ikke hvorfor, det er slik som skjer. Jeg har jobbet hardt på trening, og fikk heldigvis sjansen igjen mot Viking, sier kanten.

Trener Dag-Eilev Fagermo har skjermet venstrekanten fra mediene, men var ikke tvil om at 18-åringen skulle få ny sjanse fra start mot Viking, og pushet juvelen iherdig fra sidelinjen.

– Det er tøft å være ung spiller i Odd. De kjenner treneren sin, for å si det slik. Samtidig gir det resultater. Vi produserer mange gode spillere på høyt nivå, sier Fagermo.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra kampen her!

Byttet ut - fikk kjeft

Zekhnini fikk ikke fred et øyeblikk. Fagermo skrek ham opp etter hver Viking-takling hvor unggutten gjerne ville ligge nede litt. Og etter 58 minutter, etter at Viking hadde kommet lett til på Odds venstreside, var det ingen nåde. Erstattet av Ole Jørgen Halvorsen med en liten skyllebøtte fra Fagermo med seg i garderoben.

– Jeg fikk kjeft fordi jeg slapp forbi backen deres to ganger. Det er for dårlig. Jeg har hadde vondt i magen, og kastet opp i pausen, forklarer Zekhnini.

Dag-Eilev Fagermo sier spillerne hans ikke får hvile på gode prestasjoner - ei heller 18-åringen.

– Å slippe André Danielsen forbi to ganger på den måten, holder ikke. Vi ledet 2-0, og derfor prioriterte jeg å styrke oss defensivt på slutten, sier Fagermo til VG.

Det var ikke bare Zekhnini som imponerte i Stavanger. En meget god Sondre Rossbach (20) spilte strålende, og skal ha mye av æren for seieren. Spesielt Suleiman Abdullahi hadde store muligheter for hjemmelaget, men både stolpe og egen hånd sto i veien for Viking-spissen de gangene en glitrende Rossbach ikke var tilstrekkelig.

Odd er dermed ubeseiret, og eneste lag uten baklengsmål i årets tippeliga etter fire spilte kamper.

– Jeg er stolt av den statistikken. Vi har produsert framover også, men ikke omsatt sjansene før i dag. Vi var fryktelig solide på alle fronter første halvtimen i denne kampen, sier Fagermo.

– Motstanderen var bedre

Var oppgjøret i Stavanger befriende for Zekhnini og Odd, var det tilsvarende tungt for et Viking-lag som etter den siste ukes styrekaos og økonomirot, så desperat trengte en god opplevelse å gi sin supportere.

Onsdag valgte styreleder Charlie Granfelt å trekke seg etter to mislykkede forsøk i Viking på å velge et styre og vedta en nødvendig aksjeemisjon. Dagen etter valgte erstatteren, nestleder Jan Hauge, å trekke seg etter press fra de ansatte som samtidig har fått beskjed om at lønnsutbetalingene framover står i fare.

Viking-trener Kjell Jonevret sier spillerne ikke var påvirket av det som skjer i etasjen over dem på Viking stadion, men at de rett og slett bare møtte et bedre lag.

– Odd er ett av lagene som kan ta seriegull. De er fysisk overlegne, og et veldig godt lag. Det er det nivået vi ønsker å komme på, men der Odd har hatt kontinuitet på spillersiden, har vi måttet endre i spillerstallen år etter år. Det er utfordrende, naturligvis, sier Jonevret.

Viking hadde før oppgjøret mulighet til å innta tabelltoppen, men likevel var det glissent på tribunene i oljebyen. Det er akkurat nå et større problem for klubben enn tapet for Odd.

Les også

 1. Danielsen: - Skal ikke være redd for å snakke litt stort

  SØR ARENA (VG) (Start-Viking 0-1) Syv poeng og null baklengs er fasiten for Viking etter sesongens tre første kamper.
 2. Ni strake uten hjemmeseier for Start

  KRISTIANSAND (VG) (Start-Viking 0-1) Vi må helt tilbake til 4. juli i fjor sist Start vant en hjemmekamp.
 3. Odd-kapteinen om Tromsø: – Kun interessert i å forsvare seg

  (Odd – Tromsø 0-0) Hjemmelaget hadde en ballbesittelse på rundt 70 prosent av tiden mot «Gutan».
 4. Norsk Toppfotball satset 20 millioner på Wi-Fi - bare Viking bruker det

  Norsk Toppfotball har tatt på seg kostnader for rundt 20…
 5. Fagermo: – Nå ser han hvor viktig og lurt det er å være i Odd

  BERGEN (VG) Dag-Eilev Fagermo mener Odd har Norges beste midtstopper.

Mer om

 1. Viking FK
 2. Odd

Flere artikler

 1. Høgmo åpner for Zekhnini på A-landslaget

 2. Supertalentet ber om å bli skjermet: – Hjelper for å holde meg nede

 3. Zekhnini klar for Rosenborg - jakter Hovland

 4. Fagermo spår Zekhnini på landslaget

 5. Slik svarer Rosenborg på Fagermos «vanvittig pris»-påstand

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder