KOMMER TIL NORGE: Tottenhams Harry Kane (f.v), Erik Lamela og Dele Alli.
KOMMER TIL NORGE: Tottenhams Harry Kane (f.v), Erik Lamela og Dele Alli. Foto: Oli Scarff Afp

Tottenham og Inter spiller trolig for glisne tribuner på Ullevaal

... men kampene til Real Madrid og Arsenal er nesten utsolgt

FOTBALL

Det er ni dager til storkampen mellom Tottenham og Inter på Ullevaal, men billettsalget går tregt.

  • Hans-Kristian Rangnes
Publisert: Oppdatert: 27.07.16 12:59

– Det går litt saktere enn hva vi hadde forventet, men vi har tro på at interessen øker nå inn mot kampen. Det har begynt å bevege seg i riktig retning, og ettersom det er ferietid har nok ikke alle fått med seg at de to storklubbene kommer til Ullevaal, sier Sjur Mørk, daglig leder i arrangørfirmaet SportExecutive.

Stjernene kommer

Tottenham kommer, etter egen påstand, med førstelagstroppen til kampen. Det betyr at stjerner som Harry Kane, Dele Alli, Hugo Lloris og Christian Eriksen blir å se på norsk jord.

Ettersom storoppgjøret spilles 5. august, foregår det på samme tid som Norway Cup arrangeres i hovedstaden. Tottenham har mange fans i Norge og «Tottenhams Venner» har fjerde flest medlemmer av de norske Premier League-supporterklubbene - kun slått av Man United, Liverpool og Arsenal.

Men likevel sliter arrangøren med billettsalget.

– Vi har fortsatt en vei å gå, innrømmer Mørk.

Han vil ikke gå ut med antall solgte billetter, men VGs sjekk hos ticketmaster.no viser at det foreløpig er svært mange ledige seter på nasjonalarenaen denne kvelden. Og Mørk sier at de øvre tribunedelene neppe blir benyttet under denne kampen.

LES OGSÅ: Guardiola forbyr pizza og brus - og sender hjem overvektige spillere

Første gang

En grunn til laber interesse kan være prisnivået. Skal man kjøpe en ordinær voksenbillett koster den billigste 633 kroner, men arrangøren har fokusert mye på idrettslag og kjøper man flere enn ti billetter koster det 400 kroner per billett.

– Uansett hva det koster, eller hvem som kommer, så reagerer folk som regel på prisene. Det koster å hente to så store lag til Norge, og 400 kroner billetten er langt rimeligere enn mange konserter som ofte har dobbelt så dyre billetter, sier Mørk.

– Det er første gangen vi arrangerer en kamp mellom to utenlandske lag i Norge. Jeg er spent på hvor mange billetter som blir solgt på Ullevaal. Blir det glissent så kan det i ytterste konsekvens føre til at vi ikke får arrangert slike storkamper i Norge, sier han.

Mørk sier det er umulig å si akkurat hvor mange billetter som må bli solgt for at kampen skal bli en suksess, på grunn av prisforskjellene på kort- og langside.

LES OGSÅ: United vil kjøpe Pogba for over en milliard

Går bedre med de andre storkampene

SportExecutive arrangerer også kampen mellom Viking og Arsenal i Stavanger, som spilles samme dag. Der går det mye bedre med billettsalget.

– Den kampen er nesten utsolgt og det har vært en kjempeinteresse, sier Mørk.

Tirsdag 9. august møtes Real Madrid og Sevilla til UEFAS Supercup-finale i Trondheim. Altså kampen mellom vinneren av Mesterligaen og Europaligaen. For tredje året på rad er dette to spanske lag.

Det blir første gang et europeisk storlag skal feire et offisielt trofé på norsk jord. Rosenborg søkte om å få kampen i forbindelse med sitt 100-årsjubileum i 2017, og pågangen for å sikre seg billetter til kampen var stor. Av 19.000 tilgjengelige billetter, er det i underkant av 1000 ledige igjen.

– Målsetningen er å selge ut stadion, så det skal vi få til. Vi har jobbet med dette i to år og det skal bli godt å få gjennomført dette, sier Nils Fisketjønn, direktør for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund.

Her kan du lese mer om