Kollega Ødegaard: – Det var med humor, men han er preget

GODSET-PROFILER: Bjørn Petter Ingebretsen (t.h.) blir intervjuet på Marienlyst etter 4. runde i cupen for en måned siden hvor Strømsgodset slo Stabæk 1-0. Marcus Pedersen (t.v.). Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Godset-Ingebretsen tilbake på treningsfeltet etter hjerteinfarkt

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (49) har vært tilbake på trening med smil om munnen. Men han skal fortsatt være preget av hjerteinfarktet som rammet ham.

  • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over tre år gammel

Det var for 18 dager siden at det den populære Godset-treneren ble innlagt på Rikshospitalet etter å ha fått et lett hjerteinfarkt. For noen dager siden stilte han på treningsfeltet forteller vikarierende hovedtrener Thomas André Ødegaard.

– Han var tilbake på feltet med humor, akkurat slik han pleier å være. Han bar imidlertid preg av prosessen han har vært gjennom. Men det var deilig å se ham igjen, sier Thomas André Ødegaard.

ROLLEBYTTE: Thomas André Ødegaard (bak) er hovedtrener i Strømsgodset så lenge Bjørn Petter Ingebretsen er sykmeldt. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Ifølge en pressemelding bekrefter Strømsgodsets lege, Erik Dag Knudsen, at Bjørn Petter Ingebretsen fikk et lite hjerteinfarkt med påfølgende ukomplisert behandling på Rikshospitalet, og overført til Drammen sykehus etterpå.

Mandag starter Strømsgodset på «høstsesongen» i Tippeligaen når de tar imot Aalesund hjemme på Marienlyst. Et AaFK uten John Arne Riise som har lagt opp.

Det blir Ødegaards første store test som trener for drammenserne. Fjorårets sølvvinner i Ingebretsens debutsesong holder fjerdeplassen Ett poeng bak Ole Gunnar Solskjærs Molde på tredjeplass. Men ni poeng bak ledende Rosenborg.

VG Pluss: Ingebretsen og kona hjelper barn i nød

– Det kjennes spennende og utfordrende. Men Bjørn Petter har vært så inkluderende i forhold til trenerteamet at overgangen ikke har vært så stor. Hensikten er at spillerne skal merke det minst mulig at han er borte, sier Thomas André Ødegaard.

Han kommer garantert til å lede Godset i to seriekamper til – mot Viking (B) og Tromsø (H) – før «BP» er tilbake i full jobb. Ifølge sportssjef Jostein Flo er Ingebretsen sykmeldt til 17. juli.

– Ingebretsen skal tilbake i full stilling. Han har det bra, men det er viktig at han tar det med ro, sier Jostein Flo.

VGTV: Se Arne Scheie kommentere straffekonken mellom Godset og amatører

Les også

Mer om

  1. Strømsgodset IF
  2. Tippeligaen

Flere artikler

  1. Ingebretsen tilbake på jobb som Godset-trener: Fikk hjerteinfarkt på fjelltur: – Måtte krabbe ned fra toppen

  2. Godset-treneren innlagt på sykehus etter hjerteinfarkt

  3. Godset låner ut Ingebretsen til kriserammede Fredrikstad: – En stor utfordring

  4. Flo varsler at helten blir i Strømsgodset

  5. Strømsgodset-treneren trekker seg: – Helsen kommer først

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder